In vreme de criza, profitul Turism Felix s-a injumatatit

In vreme de criza, profitul Turism Felix s-a injumatatit
person Horeca
access_time_filled

In vreme de criza, profitul Turism Felix s-a injumatatit

Criza economica patrunde tot mai agresiv pe piata hoteliera din Romania, afectand si operatorul hotelier Turism Felix SA. Compania hoteliera, care detine nu mai putin de sapte hoteluri in judetul Bihor, a inregistrat o scadere a profitului cu peste 50% in primele noua luni ale acestui an, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit raportului financiar al firmei, transmis ieri Bursei de Valori Bucuresti, compania SC Turism Felix SA a inregistrat un profit de 4,4 milioane de lei anul acesta, fata de 9,6 milioane de lei, anul trecut.

hotel international felix

Desi preturile s-au mentinut la nivelul celor din 2009, ba chiar, preturile pentru Revelionul 2010-2011 au scazut cu 10% fata de anul trecut, ne spune Catalin Åžipos, de la biroul de decontari al companiei, anul acesta numarul turistilor a scazut semnificativ la cele 7 hoteluri detinute de operatorul hotelier, in special la hotelurile de doua stele: Somes, Poienita, Mures si Unirea.

termal

„Anul acesta a scazut mult numarul de turisti. Situatia economica ne-a afectat pe toti, fiecare acum pune accentul pe nevoile primare si mai putin pe tratamente balneare sau pe relaxare in statiuni balneare. Cea mai mare scadere am inregistrat-o la hotelurile de doua stele, la Somes, Poienita, Mures si Unirea. Nici turistii straini nu ne-au mai cautat ca anii trecuti. Principalii turisti care vin sunt din Austria, Germania si Israel si reprezinta un procent de 15-20% din totalul turistilor”, ne-a declarat Catalin Åžipos. insa a mai declarat acesta, „in anul 2010 nu am mers pe ideea de profit ci pe ideea de mentinere la un nivel acceptabil”. Reprezentantii companiei de turism intentioneaza sa mentina preturile in 2011, insa nu intrezaresc o revenire a pietei hoteliere din regiune anul viitor, ci abia in anul 2012.

unirea

Turism Felix detine sapte hoteluri, unul de 4 stele (Hotel International), doua hoteluri de trei stele (Hotelurile Termal si Nufarul) si patru hoteluri de doua stele (Somes, Poienita, Mures si Unirea).

 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302