Tour-operatorii au reînceput să promoveze Egiptul

Tour-operatorii au reînceput să promoveze Egiptul
person Horeca
access_time_filled

Tour-operatorii au reînceput să promoveze Egiptul

Marii tour-operatori au reluat promovarea Egiptului ca destinație turistică, potrivit dailybusiness.ro. Tour-operatorii germani, de exemplu, promovează intens Egiptul în cadrul Târgului Internațional de Turism de la Berlin, iar companiile britanice de turism țin pe prima pagină a site-urilor reducerile mari de prețuri pentru această destinație. Și agențiile de turism din România vor relua din aprilie charterele pentru această destinație.

egipt spectacular

Tour-operatorii locali au anulat toate zborurile charter spre Egipt din momentul în care a izbucnit revoluția din Cairo si Alexandria, peste 10.000 de romani fiind nevoiți să își amâne călătoriile. Jucătorii locali nu se grăbesc să facă estimări legate de cererea care ar putea veni din partea românilor pentru această destinație, în perioada următoare: „Vom relua cu siguranță această destinație. Nu aș putea spune acum cum va evolua cererea, vom avea un reper săptămâna viitoare la târgul de turism din București”, a declarat Mircea Vladu, directorul Prestige Tours.

statiune egipt

Pe piața locală, o vacanță de Paște de 10 nopți în Egipt pornește de la circa 950 euro de persoană. Vacanța include un sejur în Hurghada și o crozieră pe Nil. În Sharm el Sheik, o vacanță începe de la peste 400 euro de persoană. Pentru 7 nopți, există o ofertă cu reducere de 15% pentru rezervările efectuate până pe 15 martie.

Dacă majoritatea tour-operatorilor români reiau charterele spre această destinație din aprilie, cei străini trimit și acum turiști in Egipt, dar la preturi mai mici.

Zilele de protest au adus pierderi de zeci de milioane de euro economiei Egiptului, în mare parte provenite din turism. În 2009, această industrie a generat pentru economia țării venituri de 10,8 miliarde de dolari.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302