Conform UNWTO, turismul românesc este în direcţia cea bună

Conform UNWTO, turismul românesc este în direcţia cea bună
person Horeca
access_time_filled

Taleb-RifaiPotrivit secretarului general al Organizației Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, România se îndreaptă în direcția buna și se înscrie în tendințele europene din turism, concentrându-se pe Munții Carpați și Delta Dunării. În cursul întâlnirii cu ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, secretarul general UNWTO a declarat că „Europa se îndreaptă către un turism ecologic, către natură. România are o strategie și o viziune care se îndreaptă în direcția bună atunci când se concentrează pe Carpați și Deltă”.
Acesta a adăugat că tendințele turiștilor sunt de a se îndepărta de destinațiile tradiționale, de litoral și de a găsi destinații alternative. Potrivit oficialului Organizației Mondiale a Turismului, turismul european a suferit din cauza crizei tocmai pentru că s-a concentrat pe destinații de litoral. „România este o destinație bogată, cu un extraordinar potențial în domeniul turismului”, a spus Rifai. El a adăugat că susține eforturile ministerului român al Turismului de a folosi pentru promovare internetul și rețelele sociale. Rifai a mai spus că ministrul Elena Udrea i-a atras atenția asupra a ceea ce mai trebuie făcut în turismul românesc, și anume o mai bună colaborare între stat și mediul privat, dar și îmbunătățirea sistemului de colectare a statisticilor de la touroperatori.

„Am vorbit cu domnul Rifai despre investițiile pe care le derulăm, fie în creșterea suprafeței de schi, fie în turismul balnear, dar și despre planurile de investiții de pe litoral sau circuite culurale. Am vorbit despre investiții în promovare și despre noul brand, context în care i-am povestit și de succesul acțiunii care a avut loc sâmbătă seara la meciul lui Lucian Bute. De asemenea, am solicitat ajutorul Organizației Mondiale a Turismului pentru pregătirea documentelor necesare la achizițiile de servicii de publicitate în vederea promovării online a turismului românesc”, a afirmat ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea.
Muntii-Carpati1-630x472
Oficialul UNWTO consideră promovarea alături de mari sportivi o măsură inteligentă, dând ca exemplu Africa de Sud care, organizând Campionatul Mondial de Fotbal din 2010, a reușit să schimbe într-o singură lună percepția lumii nu doar despre țară, ci despre întregul continent african.
De asemenea, Ministerul Turismului și Dezvoltării Regionale ocupă prima poziție în topul ministerelor care au absorbit cele mai multe fonduri europene, ministrul Elena Udrea a precizat că și-a propus să absoarbă cu doi ani înainte de termen toate fondurile puse la dispoziția ministerului. Astfel ministerul pe care îl conduce este „pe cale de a atinge ținta de 4,3 miliarde de euro” stabilită pentru 2013 și dorește să absoarbă toți acesti bani până la sfârșitul acestui an.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302