Concursul Naţional Maîtres d’Hotel 2012 şi-a ales câştigătorul

Concursul Naţional Maîtres d’Hotel 2012 şi-a ales câştigătorul
person Horeca
access_time_filled

Asociația Națională a Maître d’Hotel (ANMH) a organizat weekendul trecut la Sinaia a X-a ediție a Concursului Național Maîtres d’Hotel și a Trofeului Marian Bugan. Competiția a reunit în etapa finală concurenți din 14 regiuni ale țării, ce activează în hoteluri și restaurante din România.

Marele Premiu și Trofeul Marian Bugan a fost adjudecat de Alin Mihalcea (Lira Cop Creative). Locul 1 a revenit Elenei Nistor (Rossetya), locul 2 lui Ovidiu Olteanu (Welness Cuisine), toți din București, iar locul 3 a fost ocupat de Dan Cojocneanu (City Plaza) din Cluj. O Mențiune specială a fost decernată Marianei Suciu (Continental) din Oradea. Distincțiile au constat în premii în bani, stagii și cursuri de pregătire oferite la școli de profil.

alinmihalcea2

(Alin Mihalcea)

Aceștia și-au etalat cunoștințele profesionale în cadrul a trei probe: Scrisă (ce a conținut noțiuni tehnice necesare serviciilor în domeniul restaurație); Practică (decantarea vinului), și cea Finală (tranșarea unui pui, respectiv realizarea unui desert la masa clientului, cu piersici flambate).

Juriul condus de către prof. Constantin Florea a avut în componență  specialiști cotați din domeniu,  parte din ei laureați ai edițiilor anterioare: Cornelia Toma, Florin Voica, Radu Nicolescu, Elena Chiriac, Alexandru Țucudean, Velea, Sergiu Nedelea, Bogdan Dumitrescu, Marius Bratu, Paul Soare etc.

„Mă bucur că și la cea de-a X-a ediție am reușit să motivăm participarea a zeci de tineri atrași de această profesie. Mulțumesc cu această ocazie sponsorilor care au sprijinit un act de cultură turistică de înaltă clasă profesională. Trofeul Marian Bugan are o conotație specială pentru organizatori dar și pentru participanți. El a fost creat în urmă cu aproape 10 ani și poartă numele celui care a fondat la București, prima școală vocațională privată de învățământ turistic THR-CG (Tourism, Hoteluri și Restaurante & Consulting Group), în care s-au pregătit sute de tineri. El a creat în acest scop și Fundația Europeană pentru Învățământ Hotelier Turistic prin care a lansat Colecția THR unde au apărut cele mai importante manuale și lucrări didactice în sprijinul dezvoltării carierelor în turism. Din nefericire o boală incurabilă ni l-a răpit prematur”, a declarat Nicolae Pupăză, președintele ANMH.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302