TVA-ul pentru turism și activități conexe se reduce la 5% de la 1 noiembrie 2018

TVA-ul pentru turism și activități conexe se reduce la 5% de la 1 noiembrie 2018
person Horeca
access_time_filled

scaderetvaturismGuvernul a adoptat săptămâna trecută o ordonanță de urgență inițiată de Ministerul Finanțelor Publice prin care se reduce cota Taxei pe Valoarea Adăugată pentru turism și activități conexe.

Astfel, de la 1 noiembrie 2018, se extinde aplicarea cotei reduse de TVA de 5% pentru:

  •  cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcție similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping;
  • serviciile de restaurant și de catering, cu excepția băuturilor alcoolice, altele decât berea;
  • dreptul de utilizare a facilităților sportive, în scopul practicării sportului și educației fizice, altele decât cele scutite deja;
  • serviciile constând în permiterea accesului în parcuri de distracții și în parcuri recreative.

Măsura are în vedere stimularea turismului în România, reducerea evaziunii fiscale, creșterea consumului intern și stimularea creșterii economice.

Tot de la 1 noiembrie 2018 se va elimina cota redevenței pentru apa geotermală și apa minerală naturală utilizată pentru consumul populației la buvetele publice. Prin această măsură se urmărește susținerea turismului balnear și diminuarea costurilor pentru producerea energiei termice în sistemele care folosesc apa geotermală.

în același timp, Ministerul Turismului urmează să definitiveze Legea Turismului, actul normativ prin care vor fi stabilite liniile directoare de funcționare a serviciilor în domeniul turismului.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302