Solicitare de ridicare a restricțiilor de călătorie pentru titularii certificatului digital

Solicitare de ridicare a restricțiilor de călătorie pentru titularii certificatului digital
person Horeca
access_time_filled

aeroportUn document de poziție al ECTAA (Asociația Europeană a Agențiilor de Turism și Turoperatorilor), organizație unde Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) este membru cu drepturi depline, semnat împreună cu cele mai importante organizații europene din turism, susține necesitatea de a fi ridicate restricțiile de călătorie pentru titularii certificatului digital și de a deschide călătoriile internaționale pe aceeași bază, fără restricții pentru persoanele vaccinate, persoanele care și-au revenit din boală sau au un test C19 negativ. Se solicită, de asemenea, renunțarea la hărțile UE codificate pe culori și la Lista albă a UE.
ECTAA solicită eliminarea completă a acestui sistem cu coduri de culori și întreruperea restricțiilor de călătorie pentru toți titularii Certificatului digital COVID (DCC), ca urmare a faptului că Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) recunoaște acum că restricțiile de călătorie ale UE nu au avut un impact semnificativ asupra reducerii transmiterii virusului.
Călătoriile internaționale ar trebui să fie posibile cu aceleași condiții ca și pentru călătoriile în interiorul UE: pe baza vaccinării, a recuperării sau a unui test COVID-19 negativ. Pe această bază, ECTAA solicită, de asemenea, statelor membre, să renunțe la utilizarea Listei albe a UE.

De la lansarea sa în iunie 2021, DCC a devenit rapid standardul global de facto, cu peste jumătate de miliard de certificate descărcate.
Toate statele membre ar trebui să recunoască cele șapte vaccinuri aprobate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru călătoriile internaționale, așa cum tocmai au făcut-o Statele Unite ale Americii. Certificarea de vaccin acceptată la frontieră ar trebui să fie acceptată și pentru a intra în structurile de cazare și alte spații de la destinație, acolo unde este necesar. Această măsură ar readuce coerența în spațiul Schengen și ar simplifica regulile de călătorie pentru călătorii din afara UE.
Organizațiile semnatare susțin ca DCC să devină baza unui standard global în certificatele digitale. Digitalizarea procedurilor de verificare este esențială. Verificările manuale DCC și PLF de către echipajele companiilor aeriene continuă să provoace complexitate și cozi lungi la aeroporturi și porturi. Situația ar putea deveni extrem de dificil de gestionat, deoarece volumele de trafic continuă să se redreseze deci numărul pasagerilor este în creștere. Prin urmare, ECTAA solicită guvernelor naționale să sprijine digitalizarea procesului de verificare prin furnizarea unui mesaj simplu „de acord să călătorească” (”okay to travel”) ca parte a procesului de check-in online.
Testele rapide antigen ar trebui acceptate sistematic ca o alternativă la testele PCR mai lente și mai costisitoare.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302