Bunătatea pizzei la îndemâna tuturor

Bunătatea pizzei la îndemâna tuturor
person Horeca
access_time_filled

Din dorința firmei Agugiaro & Figna Molini se naște Gluten Free: un amestec special pentru pizza format din materii prime, care în mod natural nu conțin gluten și lapte.

Capacitatea de a fi transversali este una dintre principalele caracteristici cerute astăzi pizzarilor. Publicul este din ce în ce mai exigent și mai bine informat, motiv pentru care sunt necesare competențe, formare continuă și capacitatea de a cunoaște în profunzime cele mai bune materii prime pentru a putea crea o pizza de calitate.
Și este de netăgăduit faptul că lumea pizzei este în continuă evoluție și schimbare. Există o atenție din ce în ce mai mare față de arta albă. Tocmai din această sete de cunoaștere și înțelegere a luat naștere Asociația Pizzarilor Profesioniști, o asociație neguvernamentală cu sediul la Cluj-Napoca, în România, al cărei obiectiv principal este promovarea culturii gastronomice, cu accent pe pizza și panificație. Pentru continuarea acestei activități ambițioase, Asociația a ales Le 5 Stagioni di Agugiaro & Figna Molini, o gamă de făinuri, amestecuri și drojdii concepută și creată pentru a se adapta diverselor nevoi ale profesioniștilor, obținută din selecția de cereale din cele mai bune culturi, care sunt supuse unor controale de calitate riguroase pentru a oferi un produs sănătos, capabil să garanteze cele mai bune caracteristici ale cerealelor selectate. Din dorința firmei Agugiaro & Figna Molini se naște Mix Gluten Free: un amestec special pentru pizza format din materii prime care în mod natural nu conțin gluten și lapte. Datorită compoziției sale, face posibilă prepararea de pizza fără gluten, o pizza extrem de ușoară și digerabilă. Rețeta sa simplă și intuitivă garantează rezultate excelente de fiecare dată, iar bunătatea pizzei este astfel la îndemâna tuturor!


Rețetă Pâine cu cereale fără gluten
Dificultate: ușor
Timp de coacere: 30 – 35 minute
Dospire: 30 – 40 minute

Introducere:
Mix Gluten Free
Le 5 Stagioni este soluția ideală pentru pregătirea unei pâini foarte moale, cu o aromă mai degrabă rustică.

Procedură
Aluatul:

* 300 g Mix Gluten Free 5 Stagioni
* 240 gr. apă
* 5 gr. drojdie uscată Le 5 Stagioni
* 25 gr. ulei extravirgin de măsline
* 50 gr. semințe mixte (in, floarea-soarelui și dovleac)

Modul de pregătire a aluatului:
1) dizolvați drojdia uscată direct în apă cu ajutorul unui tel;
2) adăugați uleiul de măsline extravirgin în același recipient;
3) cu ajutorul unui mixer planetar, adăugați amestecul în bol și porniți mixerul la prima viteză, iar după 30 de secunde adăugați lichidele pregătite în prealabil;
4) măriți treptat viteza, lăsați aluatul să se frământe timp de aproximativ 10 minute, până când toate ingredientele sunt complet încorporate și se obține un aluat neted și consistent;
5) adăugați amestecul de semințe și continuați să amestecați la prima viteză câteva minute pentru a încorpora și semințele.

Împărțire:
Folosind un cuțit pentru aluat, împărțiți aluatul în câte bucăți doriți și formați bile.

Transferul în formă:
Transferați amestecul într-o formă unsă ușor și tapetată cu făină. Umeziți suprafața și presărați semințele deasupra. Acoperiți cu folie alimentară ușor unsă.

Dospire:
Lăsați aluatul să crească timp de 30-40 de minute.

Coacere:
180°- 200° timp de aproximativ 30/35 minute sau până când pâinea se rumenește.

Sfat:
Pâinea cu cereale fără gluten este o explozie de arome, fibre și moliciune și este perfectă pentru a face o pâine prăjită plină de savoare.
Miezul moale și auriu, crusta crocantă și semințele de cereale surprind, mușcătură după mușcătură, cu aroma lor specială.

Detalii despre rețetă:
• Când cuptorul ajunge la 200°C, periați suprafața cu o emulsie de apă și ulei înainte de a băga aluatul în cuptor.
• Lăsați pâinea să se odihnească în cuptor cu ușa întredeschisă timp de 10 minute.
• Scoateți pâinea din cuptor, apoi din formă și lăsați-o să se răcească pe un grătar.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302