Caffe Vergnano aniversează 140 de ani

Caffe Vergnano aniversează 140 de ani
person Horeca
access_time_filled

Povestea Caffè Vergnano a început în 1882, cu o mică băcănie la care Domenico Vergnano visase dintotdeauna, unde pasiunea sa pentru cafea s-a ridicat la rang de cult și, mai ales, a devenit o afacere. Un loc în care au luat naștere arome, s-au povestit legende, s-a discutat despre frumusețe și s-au stabilit relații sincere și durabile între oameni, un loc cu vise multe și muncă din greu.

În 1986, achiziția businessului Casa del Caffè din Torino a marcat consolidarea poziției companiei în industria HoReCa. Până în 1996, granițele Caffé Vergnano s-au extins pe piața externă printr-un proces de internaționalizare și dezvoltare, ce a permis mărcii să devină cunoscută în 90 de țări.

De-a lungul anilor, Caffé Vergnano a făcut din cultura cafelei o filozofie de viață, prin know-how și calitate. Ajuns la cea de-a 140-a aniversare, brandul Caffé Vergnano continuă să abordeze noi provocări.

În anul ce vine vor urma momente festive, evenimente, surprize și cadouri pentru consumatorii. Va fi lansată, special pentru această ocazie, o ediție limitată de produse emblematice, poleite cu aur, precum și o reinterpretare a teracotei toscane coccio, un cadou tradițional de Crăciun.

În 2021, compania a intrat într-un parteneriat strategic cu Coca-Cola HBC pentru distribuția exclusivă a Caffé Vergnano în teritoriile Coca-Cola HBC din afara Italiei.

În ciuda provocărilor, anul 2021 s-a încheiat cu o cifră de afaceri totală de 92 de milioane de euro, aproape similară cu cea din 2019. Exporturile au însumat 22,4 milioane de euro, comerțul cu amănuntul 37,6 milioane de euro, sectorul HoReCa 29,4 milioane de euro și vânzările la tonomate – 2,6 milioane de euro.

Brandul Caffé Vergnano este prezent pe piața din România de la începutul anului 2022 și este distribuit de către Coca-Cola HBC România.

În România, Caffè Vergnano este disponibilă în locații HoReCa partenere Coca-Cola HBC, iar țara noastră s-a numărat printre primele țări din Grup care distribuie în exclusivitate brandul.

Despre Caffè Vergnano

Caffè Vergnano este una dintre dintre cei mai vechi prăjitorii de cafea din Italia. Înființată în 1882 și condusă în continuare de companie, aceasta menține de aproape 140 de ani ritualul espresso-ului italian autentic, aducând într-o ceașcă arome din întreaga lume.
Sortimentele Caffè Vergnano pot fi găsite în lanțurile de magazine, în baruri și în cele peste 179 de cafenele italiene Caffè Vergnano 1882 din întreaga lume.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302