Cum ne adaptăm noilor tendințe gastronomice, cu ce și ce gătim? Află tot ce trebuie să știi în Meniurile Viitorului by Unilever Food Solutions

Cum ne adaptăm noilor tendințe gastronomice, cu ce și ce gătim? Află tot ce trebuie să știi în Meniurile Viitorului by Unilever Food Solutions
person Horeca
access_time_filled

O lume în continuă schimbare aduce cu sine și o serie de modificări în alimentația oamenilor, iar bucătarii profesioniști adaptează meniul și stilul lor de gătit noilor cerințe ale clienților.
În cadrul raportului Meniurile Viitorului, Unilever Food Solutions a identificat 8 tendințe noi în industria alimentară, precum și 50 de alimente ce sunt din ce în ce mai folosite.

8 trenduri, 50 de alimente de viitor și peste 20 de idei de rețete
Tradiția de a împărți mâncarea cu cei de la masă, preparatele pe care le consumi pentru a-ți da starea de bine de care ai nevoie, contrastul aromelor sau proteinele sustenabile se numără printre megatendințele actuale. Salata de vinete Baba Ganoush sau sosurile precum cel tzatziki sunt opțiuni ușor de împărțit, fiind preferate de clienți, alături de multe alte preparate ce urmează noile tendințe. Spanacul, lintea, varza chinezească sau semințele de susan sunt tot mai prezente în preparatele restaurantelor și reprezintă alimentele cu o rată de consum în creștere sau alimentele de viitor. 
Mai mult decât atât, René-Noel Schiemer, Sherif Afifi, Joanne Limoanco Gendrano și mulți alți chefi din întreaga lume au propus rețete adaptate noilor curente culinare pe care merită să le încerci! Astfel, poți consulta broșura „Meniurile Viitorului” pentru a te inspira din rețetele bucătarilor profesioniști și vei descoperi preparate deosebite precum Tăieței udon cu miso, dashi cu marmite și tofu, pregătiți de Chef Alex Hall, Mapo Tofu modern, de Chef Philip Li ori Calcan gătit la temperatură scăzută cu boabe de goji și risotto de linte, de Vincent Wattelamne.

Un preparat românesc inclus în „Meniurile Viitorului”
Cu o vastă experiență în arta culinară, dar și mult entuziasm și dorință de adaptare la noile trenduri, Chef Robert Voicu propune în broșura „Meniurile Viitorului” un preparat tradițional românesc. Dintr-un preparat regăsit la masa de Crăciun, rețeta adaptată a lui Chef Voicu de Coaste, cârnați și pulpă de porc gătite la sous vide cu mămăligă gratinată, devine una recunoscută la nivel internațional și reprezentativă pentru categoria Noul Mod de a Împărți. 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302