Parmafood Group Distribution s-a remarcat la RoWine 2023

Parmafood Group Distribution s-a remarcat la RoWine 2023
person Horeca
access_time_filled

RO-Wine l The Internaţional Wine Festival of România, festival anual autohton dedicat exclusiv vinurilor premium, oferă ocazia producătorilor de vin să interacţioneze în mod direct cu operatorii din industria HoReCa, dar şi cu oameni pasionaţi din lumea vinului.


Ediţia RoWine din octombrie 2023 a adus atât producători de vin din România, cât şi producători internaţionali de vin, totalizând peste 1.000 de etichete de vin.
În cadrul acestei ediţii de RoWine, Parmafood Group Distribution a fost prezentă cu cinci standuri dedicate unora dintre cele mai cunoscute crame internaţionale : Frescobaldi, Piper Heidsieck, Zucardi şi Castelfeder, Fontanafredda şi Borgogno şi Kendall Jackson – USA.
Pe lângă cele cinci standuri, Parmafood a susţinut trei masterclass-uri de prezentare şi degustare: „Discover the Frescobaldi Crus”, „California’s Top Tier: A 100-Point Wine Exploration” și ”Borgogno and the great terroir of Barolo”.


Kendall-Jackson, unul dintre cei mai importanţi producători de vin din Lumea Nouă, a intrat în portofoliul Parmafood în ianuarie 2023, în acelaşi timp cu Lokoya, o cramă din Napa Valley (California), care se concentrează pe vinuri din soiul Cabernet Sauvignon, cu producţie limitată, evaluate în repetate rânduri de Robert Parker cu 100 de puncte.
Kendall Jackson este recunoscut de peste 20 de ani ca fiind „America’s Favorite Chardonnay”.
Masterclass-ul “California’s Top Tier: A 100-Point Wine Exploration” a fost deschis de Doamna Ambasador a SUA, Kathleen Kavalec, care a subliniat astfel importanţa acestor crame în lumea vinului.
California, de altfel şi zona de origine a Doamnei Ambasador Kathleen Kavalec, este prin excelenţă un sol propice vinurilor intense, cu caracter şi arome specifice.


În cadrul Masterclass-ului s-au prezentat şi degustat:
LOKOYA MOUNT VEEDER CABERNET SAUVIGNON 2013- Robert Parker 100 puncte; Jeb Dunnuck 92 puncte;
LOKOYA MOUNT VEEDER CABERNET SAUVIGNON 2019 – Jeb Dunnuck 100 puncte; James Suckling 99 puncte;
LOKOYA MOUNT VEEDER CABERNET SAUVIGNON 2009 – James Suckling 99 puncte, Robert Parker 97 puncte;
ANAKOTA HELENA MONTANA CABERNET SAUVIGNON 2018 -James Suckling 99puncte, Robert Parker 97 puncte;
CARDINALE CABERNET SAUVIGNON MERLOT 2006 – Wine Enthusiat 100 puncte; Robert Parker 94 puncte;
HARTFORT COURT JENNIFER’S CHARDONNAY 2018 – Robert Parker 97 puncte; Jeb Dunnuck 92 puncte.

În prezent, portofoliul Parmafood conţine peste 20 de crame de vinuri, import propriu din Italia, Franţa, Spania, USA, Argentina.
Cu o experienţă în import şi distribuţie de peste 30 de ani, Parmafood acoperă atât segmentul de retail modern – Ika, cât și cel de HoReCa.
Pasiunea, profesionalismul, dar şi dorinţa de a fi mereu cu un pas înainte a dus la o dezvoltare permanentă şi astfel, în perioada 2021 – 2023, Parmafood şi-a întărit portofoliul de băuturi cu branduri importante atât în categoria de vin, cât şi în cea de spirtoase.
Parmafood este prezentă şi la Brift Bar Convention, 17-18 octombrie 2023.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302