Inovație în meniuri pentru evenimente by Apollo Food Romania

Inovație în meniuri pentru evenimente by Apollo Food Romania
person Horeca
access_time_filled
Oferim inspirație culinară chefilor

Într-o lume a schimbărilor continue, adaptarea la trend-uri și reinventarea preparatelor culinare rămâne cea mai mare provocare a bucătarilor din întreaga lume. Ne aflăm în plin sezon al evenimentelor, care devin adevărate experiențe memorabile.


Meniul este o componentă esențială a unui eveniment de succes, fiind influențat, mai mult ca niciodată, de trend-uri, gusturi și noi ingrediente menite să aducă inovație.
Specialiștii Apollo Food Romania au identificat câteva din trend-urile care dau savoare meniurilor pentru evenimentele din acest an.


Gusturi globale
Sosurile exotice devin din ce în ce mai populare, oferind oportunitatea de a crea o poveste în jurul preparatelor culinare. Meniurile cu specific internațional sunt la mare căutare. Sosuri precum Apollo Teryiaki Sauce, Piri Piri, Tomatenchutney, sau Sriracha Sauce pot aduce acele note de gust speciale, inspirate din gastronomiile lumii. Rețetele ideale sunt cele care îmbină tradiția cu un twist modern, prin creativitatea culinară a fiecărui chef.


Baze de mâncăruri fermentate
Fermentarea este unul din trend-urile anului 2024, așadar bazele de mâncăruri precum miso, kimchi și tempeh oferă o savoare unică preparatelor. Acest tip de preparate precum frigărui asiatice asociate cu kimchi, sau grătare alături de pepene roșu murat pot fi integrate în meniurile pentru acele evenimente, care vor să iasă din tipare prin influențele asiatice.

Condimente exotice și preparate fusion
Bucătăria fusion îmbină tehnici și ingrediente din diferite regiuni geografice ale lumii. Aromele internaționale vor fi punctul central al meniurilor. Condimentele exotice precum șofran, sau amestecurile de condimente indiene, marocane și americane sunt ideale pentru meniuri de tip fusion. De exemplu preparatele pe bază de carne de vânat marinată cu Apollo Five Spices sau carnea de pui marinată cu Apollo Gyros Marinade pot fi preparate ideale pentru un meniu de tip fusion.


Meniuri personalizate
Ultima cea mai importantă tendință este personalizarea meniurilor. Preparatele personalizate permit organizatorilor de evenimente să țină cont de preferințele invitaților pentru ca aceștia să se simtă bineveniți și apreciați. Nunțile tematice valorifică cel mai bine meniurile personalizate inspirate din preferințele gazdei sau diverse culturi și zone ale lumii. Sosurile Apollo Demi-glace, Apollo Gravy Sauce sau Apollo Sos Olandez oferă posibilitatea de preparare a unor sortimente complexe de sosuri, care întregesc perfect diversele meniuri culinare.

Meniurile anului 2024 sunt definite de personalizare și inovație. Apollo susține creativitatea culinară a bucătarilor profesioniști și oferă ingredientele perfecte pentru a oferi experiențe culinare unice precum sosuri, condimente, marinade și baze de mâncăruri. Specialiștii Apollo Food Romania lucrează îndeaproape cu bucătari din toată Europa pentru a extinde granițele excelenței culinare.

Explorează noi orizonturi culinare! Descoperă aici inspirația și inovația de care ai nevoie!

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302