Concursul Internațional de Vinuri București 2013

Concursul Internațional de Vinuri București 2013
person Horeca
access_time_filled

concursvinuribucurestiConcursul Internațional de Vinuri București va avea loc anul acesta în perioada 23 – 26 mai, fiind organizat la inițiativa Oficiului Național al Viei și Produselor Viti-Vinicole de către A.S.E.R. Consulting& Management SRL în parteneriat cu Asociatia Degustătorilor Autorizați din România (A.D.A.R.).

Concursul se desfășoară sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV) și este organizat în conformitate cu Normele concursurilor internaționale de vinuri elaborate de O.I.V., iar aprecierea probelor va fi făcută de un juriu internațional ai cărui membri sunt recunoscuți prin experiența și profesionalismul lor.

International Wine Contest Bucharest 2013 este deschis tuturor categoriilor și tipurilor de vin, așa cum sunt definite în „Codul internațional al practicilor oenologice”, care au fost produse în conformitate cu legislația țării de origine. Sunt admise în concurs și alte vinuri speciale sau produse pe bază de struguri, must sau vin, precum și distilate de origine viti-vinicolă.

Înscrierea probelor a început la 1 februarie și se va încheia pe 10 mai. Mai multe informații despre înscrierea probelor în concurs găsiți AICI.

Categoriile de băuturi prezentate în Concurs sunt următoarele:

•  vinuri albe din soiuri nearomate
•  vinuri roze din soiuri nearomate
•  vinuri roșii din soiuri nearomate
•  vinuri din soiuri aromate
•  vinuri efervescente
•  vinuri licoroase, mistele
•  alte vinuri speciale și alte băuturi pe baza de struguri, must sau vin
•  distilate de origine viti-vinicolă.

Concursul propriu-zis se desfășoară în perioada 23-26 mai, iar pe 30 mai vor fi anunțate rezultatelor. Festivitatea de premiere va avea loc pe 2 iunie.

IWCB2013

„Rezultatele IWCB vor fi argumente la achiziție pentru milioane de cumpărători din România, Polonia, Ucraina, Rusia, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Croația, Slovenia, Turcia s.a., țări care se află încă la distanță de potențialul maxim de consum.”, se arată pe site-ul concursului. 

Mai multe informații despre ediția 2013 a Concursului Internațional de Vinuri București 2013 găsiți AICI.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302