ANTREC estimează o creștere a cererii în programul “Vacanțe la țară”

ANTREC estimează o creștere a cererii în programul “Vacanțe la țară”
person Horeca
access_time_filled

programvacantelataraA.N.T.R.E.C. România anunță derularea ediției 25 a programului „Vacanțe la țară”, în perioada 3 mai – 19 iunie 2015.  

Ca în fiecare an, acest program este inițiat și organizat de Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural – A.N.T.R.E.C. România. Destinatarii programului sunt toate categoriile de turiști, care pot descoperi viața satului, tradițiile locurilor respective, ospitalitatea specifică acestui tip de turism și nu în ultimul rând, pot servi o masă tradițională cu bucate specifice fiecărei zone pentru care vor opta.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (A.N.A.T.) a propus valorificarea acestuia și prin agențiile de turism membre, ca și la edițiile precedente.

Iată care sunt tarifele recomandate pensiunilor pentru actuala ediție a programului „Vacanțe la țară”:

–    pensiuni de 2 margarete  175 lei/ persoană              
–    pensiuni de 3 și 4 margarete  225 lei/ persoană
–    pensiuni de 5 margarete  290  lei/ persoană

În tarif sunt incluse 5 nopți cazare în cameră dublă, respectiv 6 zile, prima noapte de cazare fiind aferentă zilei de duminică. Sejurul se va încheia în ziua de vineri. Fiecare pensiune participantă în acest program va oferi din partea casei micul dejun.

Rezervările se pot face direct la pensiune, prin agențiile membre A.N.A.T., prin filialele A.N.T.R.E.C. Filialele A.N.T.R.E.C. participante, în prima fază, la acest program sunt: Alba, Argeș (Rucăr), Bihor (Băile Felix, Băile 1 Mai, Remeți), Brașov (Bran, Moieciu, Râșnov, Teliu, Timișul de Jos, Zărnești), Constanța, Covasna (Balvanyos, Dalnic, Târgu Secuiesc), Gorj (Cartiu, Baia de Fier, Peștișani, Tismana), Iași (Codrii Pașcanilor), Maramureș (Botiza, Desești, Șieu, Rozavlea, Poienile Izei, Săpânța, Borșa), Mehedinți (pensiuni din Clisura Dunării/Cazanele Dunării), Neamț (Ceahlău, Pipirig) și Prahova (Slănic Prahova).

Pe parcurs vor mai adera și alte pensiuni, inclusiv din alte regiuni. Toate amănuntele vor fi publicate permanent pe site-ul www.vacantelatara.ro.

«Anul trecut s-au împlinit 20 de ani de când un vis semeț a prins încet, încet contur, acela de a reuni și de a reprezenta pensiunile din România sub o umbrelă protectoare, Asociația Națională pentru Turism Rural, Ecologic și Cultural – ANTREC. Iată că în acest an marcăm o altă aniversare simbolică ” cea de-a XXV-a ediție a programului Vacanțe la țară, devenit deja tradițional și mult așteptat de către turiști. Estimăm o creștere a cererii față de anul precedent, în cadrul acestui program. De asemenea, pot spune, cu siguranță, că în acest an, cererea pentru turism rural este cu mult mai mare de 1 Mai decât a fost în perioada de Paște. Orientarea turiștilor români către pensiuni are două motive puternice. În primul rând, din ce în ce mai mulți români optează pentru tradiții, liniște și un cadru natural deosebit. Pe de altă parte, la ora actuală există peste 6000 de pensiuni, vile și hosteluri autorizate în aproape toate regiunile țării, fiind extrem de accesibile pentru turiști. Bucureștenii aleg prioritar zona Bran-Moieciu, clujenii – Maramureș sau zona Apusenilor, ieșenii – Neamț și Bucovina„, subliniază doamna Maria Stoian, președintele fondator al ANTREC.

Sursă foto: www.partners.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302