Asociaţia Litoral – Delta Dunării contestă licitaţia de atribuire a plajelor

Asociaţia Litoral – Delta Dunării contestă licitaţia de atribuire a plajelor
person Horeca
access_time_filled

Asociația Litoral – Delta Dunării contestă licitația de atribuire a plajelor

Asociația Litoral – Delta Dunării contestă maniera de organizare a licitației de atribuire a plajelor, organizată de Direcția Apelor Dobrogea Litoral (DADL) Constanța și cere demisia directorului DADL, Marian Mitrea, acuzându-l de faptul că această instituție refuză constant dialogul cu cei implicați direct în turismul de pe litoralul românesc, și de lipsa prezentării unui Raport, în care să se prezinte veniturile încasate de stat din expolatarea plajelor, și execuția acestor fonduri.

litoral vara

„Dacă Ministerul Mediului se încăpățânează să facă turism și să facă imposibilă orice strategie a noastră de a avea tarife mici pe Litoral, atunci solicităm să se redirecționeze 10% din suma încasată de DADL de la operatorii plajelor, către Asociatia pentru promovarea Litoralului, pentru a fi folosită în promovarea destinației, în aducerea de noi curse charter pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, în susținerea programelor derulate de ANAT pentru atragerea turiștilor, în organizarea de evenimente în timpul sezonului, în participarea la Târgurile de turism etc!”, a declarat Corina Martin, președintele Asociației Litoral- Delta Dunării.

plaja la mare

Asociația Litoral – Delta Dunării acuză Ministerul Mediului de faptul că profită de eforturile hotelierilor, agențiilor de turism, Consiliului Județean și ale Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului de a aduce turiști pe plajele românești, „colectând venituri consistente de pe urma acestor turiști, bani care nu se reîntorc la Constanța nici sub formă de investiții pentru conservarea și administrarea plajelor și nici ca fonduri pentru asigurarea serviciilor de salvamar și prim ajutor, care sunt plătite de autoritățile locale”, se mai arată în comunicatul de presă emis de Asociația Litoral – Delta Dunării astăzi.

plaja2

În plus, este inadmisibil ca nici măcar Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului să nu fie consultat înainte de organizarea licitațiilor, potrivit Corina Martin.

„Suntem în permanență criticați că avem servicii proaste pe litoral, TUI acuză pe bună dreptate lipsa unor servicii decente pe plajă, turiștii români și mass-media arată mereu cu degetul spre noi pentru că pe litoralul bulgăresc „e mai bine și mai ieftin”. Dar ce face statul român pentru asta? Cum încurajează statul român tarifele mici pe Litoral și cum stopează statul român evaziunea fiscală de pe plaje, daca în fiecare an ducem aceeași luptă surdă cu Ministerul Mediului și cu DADL, iar plajele continuă să ajungă la societăți comerciale care nu au nicio legătură cu turismul și care se îmbogățesc din specularea turiștilor pe care abia reușim să îi mai atragem pe Litoralul românesc?”, a mai declarat Corina Martin.

Aceasta a mai lansat totodată o invitație Ministerul Mediului la negocierile cu TUI, la negocierile cu companii aeriene care să opereze chartere pe Litoral, la târgurile internationale de Turism și îi așteaptă „și cu procentul de 10 % din încasările de pe plaje, ca să ne permitem să asigurăm aceste demersuri”, se mai arată în comunicat.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302