Autorităţile din Brăila vor să „reînvie” industria ospitalităţii din oraş

Autorităţile din Brăila vor să „reînvie” industria ospitalităţii din oraş
person Horeca
access_time_filled

Consiliul Județean din Brăila intenționează să readucă la viață două unități odinioară reper pentru industria ospitalității din oraș: Complex Hotel Tineret și celebrul restaurant Privighetoarea. CJ Brăila a anunțat recent că va concesiona clădirea în care funcționa de vremuri restaurantul Privighetoarea, cu scopul de a-i reda gloria de altădată. „Vreau să valorificăm acest restaurant prin concesiune. Vreau să cred că el va redeveni ceea ce a fost odată pentru Brăila. Condițiile de acolo sunt excelente”, a declarat președintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.

privighetoarea1

   (Fostul restaurant Privighetoarea)

În urmă cu câteva luni, Consiliul Județean a anunțat și decizia sa de a concesiona Ansamblul Tineret (format din hotel, restaurant și agenție de turism), care va fi scos la licitație publică în data de 18 octombrie 2011. Pot participa la licitație persoane fizice sau juridice, române sau străine, care au ca obiect de activitate hoteluri și alte facilități de cazare similare, restaurante și activități ale agențiilor turistice. Termenul final de depunere a ofertelor expiră pe 17 octombrie.
Hotelul este clasificat la două stele și are o capacitate de cazare de 36 de camere, cu grupuri sanitare proprii. Deși nu se știe dacă investitorul va fi obligat prin contract să facă lucrări de modernizare, specialiștii CJ estimează că ar fi nevoie de o investiție 970.000 de euro pentru ca cele două stele să fie meritate. Pe lângă hotel funcționează și un restaurant, durata concesiunii ambelor fiind de 20 de ani, un termen considerat suficient de către CJ pentru ca investitorii să-și poată recupera investiția în amenajare.

complextineret

             (Hotel Tineret)

Concesiunea este o convenție prin care o persoană (fizică sau juridică) dobândește dreptul de a exploata anumite servicii publice sau anumite bunuri ale statului, în schimbul unor beneficii care revin acestuia din urmă.

În ceea ce privește restaurantul Privighetoarea, anul acesta clădirea a fost reabilitată, iar Consiliul Județean a decis ca destinația ei să fie restaurant, ca pe vremuri. Restaurantul „Privighetoarea” a fost construit în 1870. El a intrat în declin pe la mijlocul anilor 1980. privighetoarea2Atunci s-a luat hotărârea amenajării aici a secției de Etnografie a Muzeului Brăilei. Condițiile au fost improprii pentru păstrarea exponatelor, astfel că la începutul anilor 1990 secția a fost închisă și așa a rămas de atunci. Secția de Etnografie se va muta în fosta Casă de Cultură, ca urmare a deciziei CJ de a „reînvia” restaurantul Privighetoarea. Brăilenii în vârstă sunt nostalgici după vremurile când „Privighetoarea” era unul dintre punctele de atracție din oraș și văd cu ochi buni readucerea la viață a celebrului restaurant. „Ne este dor de vremurile când frecventam restaurantul. Ar trebui să se facă ceva pentru el”, a declarat Vasile Croitoru, un pensionar, pentru ziarul Adevărul.

Sursa: Adevărul de Brăila.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302