Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber a ajuns la Bucureşti

Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber a ajuns la Bucureşti
person Horeca
access_time_filled

După 4 orașe importante din România a venit rândul Bucureștiului să găzduiască Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber – ediția 2011. În perioada 21-23 octombrie 2011, bucătari profesioniști dar și simpli amatori pasionați de gastronomie sunt invitați la Plaza România din Capitală, la cea mai mare competiție culinară în aer liber din țara noastră. Gazda Campionatului va fi maestrul Antonio Passarelli, și, cu această ocazie, va fi sărbătorită și Ziua Internațională a Bucătarului (Internațional Chefs Day), celebrată anual în întreaga lume, la data de 20 octombrie.
competitionSistemul de înscriere în competiție este organizat, ca de obicei, pe două grupe: Profesioniști și Amatori, iar fiecare grupă este jurizată separat de către o comisie internațională. Principalele criterii de evaluare sunt: gustul produselor culinare, prezentarea acestora în forma finală, dexteritatea concurentului și igiena acestuia. Ca și la celelalte evenimente organizate de Asociația Culturală Euro-Est Alternativ, și de data aceasta vor fi pregătite demonstrații culinare pe scenă, concerte și două demonstrații-record cu peste 4.000 de porții oferite gratuit publicului.
colaj_4Printre invitați se numără maeștrii: Charlie Fadida (căpitan al echipei olimpice a Israelului), Elena Schramko (organizatoarea Cupei Kremlinului), Guido Debono (președintele Asociației Bucătarilor din Malta), Hay Schwartz (președintele Asociației Bucătarilor din Israel), Spyros Dimitriou (consultant gastronomic), Reuven Harel (președintele de onoare al Asociației Bucătarilor din Israel), Jyrki Yli-Uotila (președinte Eurotoques Finlanda), Thomas Gugler (Vicepreședinte al Asociației Bucătarilor din Arabia Saudită) și mulți alții.
Ediția din 2011 a Campionatului Internațional de Gătit în Aer Liber s-a desfășurat în Iași (5-6martie 2011), Pitești (24-26 iunie), Timișoara (1-3 iulie), iar la sfârșitul lunii octombrie Campionatul ajunge la București.
Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Euro-Est Alternativ (A.C.E.E.A) și este singura Competiție Gastronomică Continentală din România certificată de World Association of Chefs Societies (WACS).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302