Black Friday la piatră naturală: 3 stiluri în care poți decora o pensiune cu piatră naturală

Black Friday la piatră naturală: 3 stiluri în care poți decora o pensiune cu piatră naturală
person Horeca
access_time_filled

O pensiune este locul în care vizitatorii își încarcă bateriile, unde merg pentru a se simți bine alături de familie și de prieteni, deci există suficiente motive pentru care ar trebui să acordăm o atenție deosebită atunci când o decorăm. Există nenumărate moduri creative de a decora pensiunea, toate acestea cu ajutorul pietrei naturale, un material elegant, călduros, primitor și unic în același timp.

Pe 20 noiembrie, ai Black Friday la piatra naturală pentru amenajări de interior! înscrie-te pe pagina campaniei!

Stilul rustic englezesc

Lemnul este vedeta stilului rustic, iar în combinație cu piatra naturală vei obține un design de mare impact. Un “cottage” englezesc e inspirat din trăsăturile aristocrate ale interioarelor englezești: motive florale, materiale colorate (draperii și covoare), un mix între nou și vechi care însă păstrează confortul și funcționalitatea în prim plan. Multe interioare de tip englezesc repetă același pattern (floral, de foarte multe ori) în mai multe zone din cameră: pe draperii, pe tapițeria canapelei, pe câteva perne etc.

Folosește mobilier din lemn în nuanțe cât mai naturale. Poți decora pereții cu decorațiuni handmade sau cu picturi făcute de artiștii locali, care vor exprima armonie și căldură. O vază cu flori proaspete nu ar trebui să lipsească niciodată din hol sau de la recepție. Un perete al acestui spațiu, de primire, poate fi amenajat cu ajutorul plăcilor din piatră naturală, care pot fi montate în mai multe feluri și modele. Poți opta pentru două-trei culori sau pentru două tipuri de piatră naturală, astfel încât să creezi un joc plăcut al culorilor și al formelor.

piatranaturalapensiuni

Lavoar din piatra naturală

Pentru băile oaspeților, poți continua cu lavoare din piatră naturală, cădițe de duș, dar și pereți din travertin (unul din cele mai populare tipuri de piatră naturală, în rândurile românilor)

Stilul tradițional, românesc

Finisajele din piatră naturală sunt potrivite și unui stil tradițional, dacă vrei ca pensiunea ta să împrumute din acea atmosferă de pe vremea bunicilor. Printre elementele de decor care ar trebui să se găsească într-o asemenea pensiune sunt cuferele vechi, farfuriile cu motive populare. Ai grijă însă, obiectele pe care le alegi trebuie să fie deosebite, realizate de artizani din zona în care ai pensiunea în mod original. Poți găsi chiar un concept pentru spațiul tău, cât mai aproape de o idee sau o temă ce apare în cultura tradițională românească.

Dintr-o casă tradițională, fie cum sunt cele din zona Bucovinei, Maramureșului sau casele din Delta Dunării, vopsite într-un albastru de o frumusețe rar întâlnită, nu pot lipsi broderiile din lemn. Nu uita să incluzi motivele populare când alegi perdelele, lenjeria pentru pat, dar și prosoapele pentru baie și pentru bucătărie.

Pentru o amenajare de acest tip, poți încerca chiar mozaicuri de piatră naturală – în imagine, un mozaic inspirat dintr-o broderie bucovineană, din marmură, realizat de echipa PiatraOnline.ro pentru showroom-ul lor.

piatranaturalapensiuni3

Mozaic tradițional, din marmură Dark Emperador și Light Beige.

într-o astfel de pensiune tradițională, piatra naturală își mai poate găsi locul și pentru decorarea unui perete. Păstrează forme cât mai neregulate, pentru că vor crea un aspect cât mai natural. Ca obiecte de iluminat, felinarele nu ar trebui să lipsească dintr-o astfel de casă, mai ales în dormitor, pentru a crea o atmosferă romantică. Sunt pline de farmec. Pentru corpurile de iluminat din restul casei, le poți alege pe cele cu senzori, ca să nu faci nici risipă de energie electrică.

Stilul rustic francez

Unele dintre cele mai frumoase case de vacanțe le aparțin francezilor. Sunt de o frumusețe rar întâlnită, iar bunul gust domnește peste tot. De aceea, piatra naturală își va găsi locul într-un asemenea decor.

Obiectele de iluminat care se potrivesc cel mai bine unei sufragerii dintr-o casă de vacanță amenajată în acest stil sunt candelabrele largi. Somptuoase, ele își găsesc perfect locul în decor. Forma și dimensiunea plăcilor le alegi după bunul plac. Oricum, acestea se găsesc într-o gamă diversificată de sortimente, așa că ai întotdeauna de unde să alegi.

Cele mai multe finisaje potrivite stilului rustic francez confecționate din piatră naturală ar trebui să se regăsească în bucătărie, în baie, pe hol. Astfel, poți opta pentru unul sau mai mulți pereți care să fie îmbrăcați în plăci de marmură ori de travertin, cât și pentru un mozaic din piatră naturală, care va crea o imagine splendidă.

piatranaturalapensiuni4

Pardoseală din travertin clasic, french pattern, placă antichizată, cu marginile dăltuite

Pentru podea, poți alege plăci în nuanțe cât mai deschise, se potrivesc perfect cu un spațiu inspirat din designul francezilor. De exemplu, o placă de travertin de tip french pattern va puncta acest stil creativ și inedit.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302