Cât au cheltuit românii pe cazările în hotelurile și pensiunile vieneze, în 2013

Cât au cheltuit românii pe cazările în hotelurile și pensiunile vieneze, în 2013
person Horeca
access_time_filled

cazareinvienaPentru cazările în hotelurile și pensiunile din Viena turiștii români au cheltuit anul trecut peste 10,8 milioane de euro, arată un studiu al Asociației Vieneze de Turism (WienTourismus).

Numărul nopților de cazare petrecute de români în capitala Austriei se ridică la 252.636, ceea ce înseamnă o scădere de 3,2% în comparație cu anul precedent. Totuși România își păstrează poziția a 11-a în clasamentul pe națiuni realizat după numărul nopților de cazare petrecute în capitala Austriei. Primele zece locuri din acest top sunt ocupate de Germania, Austria, Rusia, SUA, Italia, Marea Britanie, Elveția, Spania, Franța și Japonia.

Conform reprezentantului WienTourismus, Nikolaus Gräser, Viena este deosebit de atractivă pentru turiștii români în special în perioada sărbătorilor de iarnă. „Acest lucru se reflectă și în numărul nopților de cazare”, completează Gräser. Totodată românii merg la Viena pentru cumpărături și pentru oferta culturală bogată.

Turismul vienez înregistrează în fiecare an creșteri semnificative. În 2013, spre exemplu, numărul nopților de cazare a atins o nouă cifră record: 12,7 milioane, cu 3,7% mai mult decât în anul precedent. Acest fapt se datorează, cu certitudine, și strategiilor de marketing elaborate de WienTourismus. De altfel Asociația Vieneză de Turism lucrează deja la strategia pentru anul 2020. În acest sens a fost lansat un concurs de idei, destinat iubitorilor Vienei din întreaga lume.

Cei interesați sunt invitați să răspundă până pe 18 martie, în limba engleză sau germană, la întrebarea: „Ce face ca Viena să fie în anul 2020 cel mai atractiv oraș european?” Publicul are de asemenea posibilitatea de a vota cele mai bune idei. Mai multe detalii găsiți pe site-ul destinat concursului: http://2020.vienna.info.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302