Consultare publică: Cartea verde privind siguranța serviciilor de cazare turistică

Consultare publică: Cartea verde privind siguranța serviciilor de cazare turistică
person Horeca
access_time_filled

Termen-limită pentru participare: 30 noiembrie 2014

sigurantahoteluriGrup țintă: cetățeni, autorități naționale, regionale și locale, sectorul hotelier, prestatori de servicii turistice, tur-operatori, industria de securitate și de prevenire a incendiilor, pompierii profesioniști, asociațiile de consumatori, organismele de standardizare.

Deși responsabilitatea pentru siguranța serviciilor de cazare turistică revine statelor membre, prezența unei dimensiuni transfrontaliere pronunțate îndeamnă la un proces de reflecție asupra nivelului de calitate și de siguranță al acestor servicii în diversele state membre, precizează Reprezentanța Comisiei Europene în România. Consumatorii se așteaptă ca atunci când achiziționează servicii de cazare turistică să poată avea încredere că beneficiază de siguranță indiferent de tipul de cazare sau destinația alese din UE.

Obiectivele acestei consultări sunt de a aduna informații de la toate părțile interesate din domeniul serviciilor de cazare turistică, cu scopul de a evalua aspectele fundamentale referitoare la siguranța condițiilor de cazare turistică, respectiv dacă chestiunile menționate anterior sunt tratate suficient și eficace, dacă există dovezi privind existența unor riscuri noi și dacă instrumentele existente sunt potrivite. Prezenta Carte Verde încearcă să identifice și la ce nivel ar putea fi luate cele mai eficace măsuri pentru a contribui în mod util la atingerea unor niveluri eficace de siguranță pentru consumatori. Documentul de față va căuta și sprijin pentru a putea cuantifica aceste aspecte.

Fără a pierde din vedere faptul că Comisia urmărește să stimuleze competitivitatea sectorului turistic, creând un mediu favorabil pentru întreprinderi și pentru cooperarea între statele membre, și că sustenabilitatea turismului european se bazează pe calitatea experienței turiștilor și, prin extensie, pe siguranța turismului, prezenta Carte Verde își propune să identifice posibilitățile de a promova consolidarea încrederii atât pentru întreprinderi, cât și pentru consumatori.

Informații suplimentare despre această consultare găsiți AICI.

Sursa: www.ec.europa.eu

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302