Continuă acțiunile de control în unitățile de cazare și alimentație publică

Continuă acțiunile de control în unitățile de cazare și alimentație publică
person Horeca
access_time_filled

controalehotelurisipensiuni_2Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) continuă acțiunile de control și autorizare la structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare și alimentație publică, precum și la agențiile de turism, se arată într-un comunicat de presă remis astăzi redacției. 

În luna august 2013, inspectorii ANT au efectuat aproximativ 200 de acțiuni de control în cadrul cărora au fost verificate unități de cazare, de unități de alimentație publică și agenții de turism. În urma controalelor au fost retrase cinci licențe de turism și trei certificate de clasificare și au fost aplicate 47 de amenzi contravenționale în valoare totală de 1.235.000 lei, 83 de sancțiuni cu avertisment.

Deficiențele constatate de inspectorii ANT au constat în funcționarea agențiilor de turism fără a deține poliță de asigurare, funcționarea cu licența de turism expirată, fără a deține licența de turism sau anexa la licența de turism, încetarea activității agenției la sediul declarat, nerespectarea de către agenție a contractului cadru încheiat cu turiștii, nerespectarea criteriilor stabilite în licența de turism.

În cazul structurilor de cazare și alimentație publică au fost constatate în unele cazuri nereguli, precum funcționarea fără deținerea certificatului de clasificare, funcționarea cu o altă structură decât cea înscrisă în anexa certificatului de clasificare, neasigurarea funcționării la categoria și/sau tipul de structură de primire turistică menționate în certificatul de clasificare, nerespectarea obligației de completare a fișelor de anunțare a sosirii și plecării turiștilor.

În luna august, inspectorii ANT au făcut verificări la fața locului, în vederea clasificării structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică. Au fost întocmite aproximativ 150 certificate de clasificare structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică. De asemenea, au fost eliberate peste 400 autorizații provizorii de funcționare pentru structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică, 63 licențe de turism, peste 400 brevete de turism, 22 atestate și ecusoane de ghid de turism, 6 autorizații de plajă și 36 de avize de specialitate pentru construcții în domeniul turismului.

Autoritatea Națională pentru Turism continuă să verifice toate structurile de cazare și alimentație, atât pe cele care s-au autoclasificat până în martie 2013 pe baza declarației pe proprie răspundere, precum și pe cele care au solicitat clasificarea, conform normelor aflate în vigoare.

controaleunitatituristiceÎn ultimele trei luni, Autoritatea Națională pentru Turism a efectuat aproximativ 500 de acțiuni de control, fiind verificate peste 350 de unități de cazare, peste 350 de unități de alimentație publică și 130 de agenții de turism.

În urma acțiunilor de control, ANT a retras 5 certificate de clasificare și 7 licențe de turism și au fost aplicate amenzi contravenționale de peste 2.280.000 lei.

De asemenea, ANT a eliberat în ultimele trei luni peste 760 certificate de clasificare structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică, peste 700 autorizații provizorii de funcționare pentru structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică, aproximativ 500 de licențe de turism, peste 1100  brevete de turism, peste 200 atestate și ecusoane de ghid de turism, 90 autorizații de plajă și 75 de avize de specialitate pentru construcții în domeniul turismului.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302