Creştere alarmantă a insolvenţelor în industria ospitalităţii din UK

Creştere alarmantă a insolvenţelor în industria ospitalităţii din UK
person Horeca
access_time_filled

Numărul restaurantelor, barurilor și hotelurilor care au intrat în insolvență în semestrul 4 din 2011, în Marea Britanie, a crescut cu 32% față de același semestru din 2010, ajungând la 375 (față de 289 înregistrate în semestrul 4 din 2010), potrivit celei mai recente analize a companiei PricewaterhouseCoopers (PwC), citată de site-ul BigHospitality.co.uk.

insolventa

Restaurantele au fost cele mai afectate de criza economică, acest sector înregistrând nu mai puțin de 190 de insolvențe în ultimul semetru al anului trecut, față de 134 înregistrate în ultimul semetru din 2010, ceea ce reprezintă o creștere de 42% numărului de firme din acest sector care au intrat în faliment.
Sectorul barurilor a înregistrat de asemenea o creștere de 31% a numărului de firme care au intrat în insolvență, în timp ce în domeniul hotelier, numărul unităților care au intrat în insolvență în ultimul semestru al anului 2011 a crescut cu 23%.
closed„Semestrul 4 dintr-un an este perceput în mod normal ca o perioadă bună pentru baruri și restaurante, datorită sezonului festiv, așa că este îngrijorător faptul că ambele sectoare au înregistrat o creștere semnificativă a numărului de insolvențe”, a declarat David Chubb, reprezentantul PricewaterhouseCoopers și specialist în industria ospitalității.
Perioada de după sărbători reprezintă întotdeauna o provocare pentru restaurante și baruri însă unele afaceri performează bine în această perioadă, și acestea sunt deoseori acelea care s-au focusat pe nevoile reale ale clienților și pe îndeplinirea imediată a acestora, a adăugat David Chubb.
Consumatorii au în zilele noastre o grămadă de alternative, iar o experiență proastă într-un bar sau restaurant îi va determina să nu se mai întoarcă niciodată acolo.
Analiza companiei relevă faptul că, din toată Marea Britanie, Londra continuă să aibe cel mai mare număr de insolvențe în industria ospitalității.

tabel_PwC

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302