Cursuri gratuite pentru someri, in industria ospitalitatii

Cursuri gratuite pentru someri, in industria ospitalitatii
person Horeca
access_time_filled

Cursuri gratuite pentru someri, in industria ospitalitatii

Şomerii si persoanele aflate in cautarea unui loc de munca in industria ospitalitatii pot urma cursuri gratuite de calificare profesionala pentru urmatoarele pozitii: cofetar-patiser; ospatar (chelner) vanzator in unitatile de alimentatie publica; camerista si instructor preparator formare. Ieri a fost lansat oficial proiectul “Masuri active de ocupare pe o piata a muncii in continua schimbare”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013: “Investeste in Oameni”.

caut-job

Cursurile vor demara in septembrie 2011 iar persoanele interesate pot accesa site-ul www.succestgm.ro sau office@succestgm.ro. Grupul tinta al proiectului este format din someri si persoane aflate in cautarea unui loc de munca din regiunea Bucuresti- Ilfov.

Proiectul este implementat de compania Succes Human Resources TGM in parteneriat cu SC Compania de Investitii pentru Turism, care si-au luat angajamentul sa plaseze pe piata muncii viitorii cursanti. “Am accesat aceste fonduri europene deoarece am vazut in piata muncii o mare problema. Foarte multi someri vin sa se angajeze, dar ei vin dintr-o anumita industrie care in acest moment nu mai este de actualitate. Oameni care au specialitatea in domeniul industriei de masini, al constructiilor, lacatusi mecanici, sudori, matriteri, s.a (categorii de job-uri care in acest moment nu mai sunt de actualitate) nu mai au unde sa se angajeze. incercam sa facem o reconversie profesionala si sa le oferim alte solutii. Astfel, ne-am gandit impreuna cu directorul Companiei de Investitii pentru Turism, doamna Gabriela Berechet, sa le oferim acestora niste cursuri in industria ospitalitatii”, a declarat Daniela Şerban, manager proiect.

locuri de munca

Cursurile de calificare in domeniile cofetar, chelner, camerista se adreseaza unui numar de 60 de someri sau persoane aflate in cautarea unui loc de munca, iar cursurile de perfectionare in domeniile instructor, preparator formare si agent vanzari se adreseaza unui numar de 40 de persoane. Compania de Investitii pentru Turism este partener national 1 in acest proiect, si, in aceasta calitate, va asigura formarea profesionala a 20 de cofetari patiseri, 20 de ospatari, chelneri- vanzatori in unitati de alimentatie publica, 20 de cameriste si de asemenea va asigura formarea unui numar de 20 de persoane la programul de instructor preparator formare.

„Cererea in domeniul ospitalitati este destul de ridicata, avem zilnic solicitari de personal calificat, din pacate raspunsul meu este acelasi: persoanele calificate nu se gasesc asa usor, acestea sunt absorbite rapid de piata muncii. De aici a plecat si demersul nostru in acest proiect”, a declarat dr. ing. Gabriela Berechet, Directorul  General al Companiei de Investitii pentru Turism. Cel mai important lucru in urma acestor cursuri este ca, persoanele participante vor obtine niste competente, nu doar o diploma, a mai spus dr. ing. Gabriela Berechet.

Proiectul este implementat de compania Succes Human Resources TGM in parteneriat cu SC Compania de Investitii pentru Turism, Asociatia Young Goldfish si Milenium Expert Credit.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302