Guvernul a declarat FOTE 2013 eveniment de interes naţional

Guvernul a declarat FOTE 2013 eveniment de interes naţional
person Horeca
access_time_filled

competitie iarna

În urma declarării FOTE ca eveniment de interes național, tot ceea ce înseamnă lucrări pentru organizarea acestei competiții vor deveni priorități pentru autoritățile și instituțiile implicate, va fi urgentată obținerea avizelor necesare începerii lucrărilor, dar și desfășurarea propriu-zisă a acestora. Astfel, toate obiectivele din orașele care vor găzdui competiția vor fi incluse într-o anexă a hotărârii de guvern și finanțate cu prioritate.

munte in brasov

România a fost desemnată, la sfârșitul anului trecut, țară organizatoare a FOTE. Festivalul se va desfășura în Râșnov, Brașov, Predeal, Bușteni, Azuga și Sinaia. La Brașov se vor desfășura probele de hockey pe gheață, patinaj artistic și Short Track (viteză pe pistă scurtă). La Predeal se vor desfășura probele de Biatlon (500m, 1.000 m, 1.500 m, 2.000m), la Bușteni și Azuga vor avea loc probele de schi fond și schi alpin, iar la Sinaia vor putea fi urmărite competițiile de snowboard. Râșnovul va găzdui competițiile la sărituri cu schiurile pe trambuline K70 și K90.

snowboard

La eveniment sunt așteptați 1.500 de sportivi din peste 45 de țări, însoțiți de antrenori și tehnicieni, dar și 1.000 de jurnaliști din toată lumea și câteva zeci de mii de turiști.

Noua hotărâre de Guvern dă statut de proiect național acestui eveniment și risipește orice îngrijorare la nivel internațional că România nu va putea îndeplini condițiile de infrastructură necesare. Ministrul Turismului, Elena Udrea declara la un moment dat că există o îngrijorare la nivelul Comitetului Olimpic Internațional cu privire la capacitatea țării noastre de a asigura infrastructura necesară desfașurării în bune condiții a acestei competiții sportive. „Din această cauză avem nevoie de o lege specială, prin care acestui eveniment să i se dea un statut de proiect național”, a declarat Elena Udrea. Totodată, Elena Udrea e menționat că documentul legislativ va oferi o soluție pentru a se depăși anumite prevederi legislative care ar putea duce la întîrzierea unor lucrări, oferind ca exemplu extinderea unor pîrtii de schi din Poiana Brașov blocate de anumite prevederi legislative. Hotărîrea de Guvern include și o colaborare cu Ministerul Transporturilor care va trebui să se preocupe de realizarea infrastructurii rutiere de pe Valea Prahovei și din zona în care se vor desfășura competițiile din 2013.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302