Hotelurile și pensiunile au primit puțin peste 300.000 de străini în T1

Hotelurile și pensiunile au primit puțin peste 300.000 de străini în T1
person Horeca
access_time_filled

nerezidentiinromaniaNumărul total de nerezidenți cazați în hotelurile și pensiunile turistice din țară în trimestrul I din 2014 a fost de 309.000, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 876,2 milioane lei, potrivit Institutului Național de Statistică.

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiștii nerezidenți în România l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții (69,5% din numărul total de turiști nerezidenți), cheltuielile acestora reprezentând 77,1% din total.

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenți în România l-a reprezentat călătoriile în scop particular (30,5% din numărul total de turiști nerezidenți), cheltuielile acestora reprezentând 22,9% din total. Călătoriile în scop particular includ călatoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit, alte activități.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (48,9%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (91,3%).

Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 15,9% iar cele pentru cumpărături au reprezentat 11,4%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături 39,2% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea de cadouri și suveniruri, urmate de cheltuielile de cumpărarea alimentelor și băuturilor (34,4%). Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 62,6% din totalul cheltuielilor pentru transport iar cheltuielile pentru accesul în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 43,8% din totalul cheltuielilor pentru recreere

Ca și în cazul călătoriilor pentru afaceri, cea mai mare pondere în totalul cheltuielilor efectuate de turiștii nerezidenți sosiți în România în scop particular o reprezintă cheltuielile pentru cazare (45,8%) din care cazarea cu mic dejun inclus deține ponderea principal (85,0%). Cheltuielile efectuate în baruri și restaurante au avut o pondere de 14,2% iar cheltuielile pentru cumpărături au reprezentat 14,5% din totalul cheltuielilor turiștilor nerezidenți sosiți în România în interes personal.

Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 62,9% din totalul cheltuielilor pentru transport iar cheltuielile pentru accesul în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 73,4% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenților sosiți în România, 41,3% si-au organizat sejurul prin agenții de turism iar 33,8% și-au organizat singuri sejurul.

Principalul mijloc de transport utilizat de turiștii nerezidenți pentru a sosi în România a fost avionul (80,2% din numărul total de turiști). Autoturismele proprii au fost utilizate de 12,3% din numărul total de turiști, urmate de autocare și autobuze cu 5,6%, alte mijloace (tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.) 1,9%.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302