Hotelurile şi restaurantele de pe litoral acuză probleme cu energia electrică

Hotelurile şi restaurantele de pe litoral acuză probleme cu energia electrică
person Horeca
access_time_filled

Asociația Litoral – Delta Dunării trage un nou semnal de alarmă față de debranșările „abuzive făcute de către S.C. Enel Energie SA asupra operatorilor economici de pe Litoralul Românesc în plin sezon estival 2012”, se arată într-un comunicat de presă.
Este al treilea an consecutiv în care Litoralul Românesc se confruntă cu problemele de furnizare a energiei electrice – curentul se întrerupe periodic în stațiuni și, implicit, în cadrul hotelurilor, restaurantelor, teraselor, etc. – împiedicând desfășurarea activității acestora în condiții normale„, se arată într-un comunicat de presă semnat de președintele Asociației Litoral – Delta Dunării, Corina Martin și președintele Asociației Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală.

litoralnoaptea

,,Menționăm că în plus, în acest an, reprezentanții S.C. Enel Energie SA, însoțiți de echipe de jandarmi, au început o campanie de debranșare abuzivă a agenților economici, realizată în absența operatorilor privați, fără a avea o procedură stabilită, coerentă și anunțată din timp, afectând astfel turismul de Litoral și implicit turiștii sosiți în vacanță în această destinație. Este interesant să aflăm în ce măsură Jandarmeria are atribuții de asistare a unei societăți comerciale private, la comanda acesteia”, se mai arată în comunicat.
În acest sens, Asociația Litoral – Delta Dunării împreună cu autoritățile locale și patronatele hoteliere de pe întreg Litoralul „solicită urgent S.C. Enel Energie SA sistarea acestor practici, modificarea imediată a procedurilor și operațiunilor de verificare a agenților economici, precum și stabilirea unei întâlniri comune în care să punctăm măsuri pentru rezolvarea acestor situații„, se mai arată în comunicat.

becuri

Totodată, asociațiile din turism și autoritățile locale solicită S.C. Enel Energie SA să facă public planul de investiții pentru perioada 2010 – 2012, pentru Litoralul Românesc, astfel încât, începând cu sezonul 2013, să nu mai apară astfel de probleme de disconfort, cauzate de întreruperea periodică a curentului electric.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302