Industria ospitalității cere autorităților “un plan consistent de despăgubiri”, similar multor altor state din Europa

Industria ospitalității cere autorităților “un plan consistent de despăgubiri”, similar multor altor state din Europa
person Horeca
access_time_filled

Valul doi al pandemiei de coronavirus a dat și ultima lovitură industriei ospitalității: restaurantele au fost închise, evenimentele interzise, mobilitatea redusă la aproape zero, iar agențiile de turism au reînceput auto-demolarea propriei activități din ultimele luni, în măsura în care turiștii stornează din nou rezervările recente, atrag atenția reprezentanții Alianței pentru Turism (APT).

APT subliniază că în cele peste 9 luni de la debutul pandemiei, în România, în afară de măsurile generale de care a beneficiat întreaga economie, nu a fost implementată nicio acțiune specifică de ajutorare a industriei ospitalității.

în acest sens industria ospitalității trage un nou și ultim semnal de alarmă către autoritățile din România: “dacă nu veniți acum cu un plan CONSISTENT de despăgubiri (similar multor alte state din Europa), veți fi răspunzători de punerea pe butuci a unei întregi industrii și pierderii a până la 400 000 de locuri de muncă. Această industrie nu are nevoie nici de promisiuni și nici de ajutoare care vin anul viitor. Are nevoie de bani ACUM!”, spun reprezentanții APT.

apelindustriaospitalitatii

Antreprenorii nu mai pot supraviețui cu amânări de rate sau impozite, care îi vor omorî oricum cu întârziere, ei au nevoie de cash pentru a putea plăti datorii curente în contextul a zero venituri. Iar angajații lor nu pot supraviețui  cu șomaj tehnic sau program redus cu doar 50%, atâta timp cât activitatea lor este între 0-20%.

Poate că o industrie cu 5,7% din PIB nu impresionează pe nimeni până la lacrimi dar destinul a zeci de mii de antreprenori și sute de mii de angajați ar trebui să determine autoritățile să facă ceva. Au avut timp de pregătire 9 luni, e cazul sa livreze IMEDIAT”, adaugă aceștia.

Industria a evitat proteste de strada pentru că a dorit să arate responsabilitate în timp de pandemie și să nu contribuie sub nicio formă la adâncirea problemei medicale, cu toate acestea, în pragul disperării, atunci când decesul este iminent și cauza nu mai joacă niciun rol, pregătirile pentru un protest de amploare sunt în toi, atrag atenția reprezentanții Alianței pentru Turism , care subliniază că speră totuși să nu se ajungă acolo.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302