Inspecția Muncii face controale la societățile de pe litoral

Inspecția Muncii face controale la societățile de pe litoral
person Horeca
access_time_filled

 controaleinspectiamunciiInspecția Muncii a demarat la începutul lunii iulie campania de control la societățile care își desfășoară activitatea pe litoral. Se controlează respectarea legislației privind încheierea contractelor de muncă și a normelor de securitate și sănătate în muncă.

De la 1 iulie 2018, am demarat campania de control la societățile care își desfășoară activitatea pe litoral. Se controlează respectarea legislației  privind  încheierea contractelor de muncă și a normelor de securitate și sănătate în muncă. De asemenea, conform Programului cadru de acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2018, suntem în plină campanie națională privind verificarea respectării prevederilor legale în ceea ce privește instruirea și informarea lucrătorilor în activitățile din domeniul construcțiilor și urmărim, totodată, identificarea  și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată în domenii susceptibile utilizării frecvente a acesteia: construcții, fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase, depozitarea și comercializarea produselor cerealiere și a produselor de panificație, industria lemnului, comerț cu ridicata și cu amănuntul, pază, unități care desfășoară activități în stațiuni montane și de pe litoral, unități care desfășoară activități pe timpul nopții, colectarea și reciclarea deșeurilor nepericuloase, întreținerea și repararea autovehiculelor, alte prestări de servicii.”, a declarat Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Inspecția Muncii a desfășurat, în perioada 18-29 iuni 2018, acțiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.339.635 de euro, adică 6.242.701 lei. Au fost depistate 926 de persoane care lucrau fără forme legale, dintre acestea 355 erau din județul Timiș, 78 din județul Brașov și 76 din Prahova.

în domeniul relațiilor de muncă, au fost efectuate 2972 controale în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 5.542.701 de lei, din care 4.937.000 de lei pentru muncă nedeclarată, și au fost sancționați 739 de angajatori.

în aceeași perioadă, în domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate 1934 de controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 700.000 de lei.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302