Investiţie de 29 milioane lei într-o bază de tratament la Eforie Nord

Investiţie de 29 milioane lei într-o bază de tratament la Eforie Nord
person Horeca
access_time_filled

Turismul balnear din stațiunea Eforie Nord se dezvoltă în urma unei investiții de aproape 30 milioane lei. Compania Briza Mării Negre derulează un proiect finanțat din fonduri europene prin care va crea o bază de tratament, recuperare și balneoterapie în cadrul complexului hotelier Mirage din aceeași stațiune. Obiectivul proiectului în constituie valorificarea resurselor naturale ale stațiunii balneoclimaterice în scop turistic și diversificarea serviciilor turistice pe care le oferă compania Briza Mării Negre.

mirage2

Implementarea proiectului „Crearea și dotarea Bazei de tratament, recuperare și balneoterapie Mirage, Eforie Nord” a început în luna mai 2011 iar termenul de finalizare este februarie 2013. Potrivit reprezentanților companiei, începând cu luna februarie 2013 se vor furniza servicii de tratament cu nămol, tratament cu parafină, hidroterapie, gimnastică acvatică și relaxare, electroterapie, tratamente cu ultrasunete, tratamente cu laser, magnetoterapie, tratamente cu unde scurte, tratamente cu microunde, tratamente cu aerosoli, îngrijiri corporale (masaj de tratament și/sau întreținere, preso- și depresoterapie), kinetoterapie, mișcare controlată, recuperare, gimnastică medicală și fitness medical
centruPrin proiect se vor crea  31 de locuri de muncă, din care 22 pentru personal medical specializat în balneologie, kinetoterapie, gimnastică medicală (medici, asistenți medicali, cultură fizico-medicală) și 9 pentru personal necalificat sau cu o calificare minimală (îngrijitor curățenie, băieș).
Complexul balnear „Mirage” va fi format din Baza de tratament, balneoterapie și recuperare „Mirage”, hotelul „Mirage”, clasificat la categoria 3 stele, cu o capacitate de cazare de 142 de locuri și restaurantul hotelului „Mirage”, cu o capacitate maximă de 200 de locuri (interior 150 locuri + terasă 50 locuri).
Proiectul are o valoare totală de 29,38 milioane lei, din care 15,9 milioane lei reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302