Legea care interzice fumatul în spațiile publice închise este constituțională

Legea care interzice fumatul în spațiile publice închise este constituțională
person Horeca
access_time_filled

interzisfumatCurtea Constituțională a decis că legea care interzice fumatul în spațiile publice închise este constituțională.

Iată comunicatul oficial al CCR:

în ziua de 27 ianuarie 2016, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art.146 lit.a) din Constituția României și al art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, s-a întrunit pentru a soluționa, în cadrul controlului anterior promulgării, obiecția de neconstituționalitate a Legii privind modificarea și completarea Legii nr.349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

în urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins obiecția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile Legii privind modificarea și completarea Legii nr.349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun sunt constituționale în raport de criticile formulate.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Președintelui României”.

Legea vizează interzicerea completă a fumatului în toate spațiile publice închise, în spațiile închise de la locul de muncă și în locurile de joacă pentru copii.

Puteți citi legea, la link-ul următor.

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2011/pr399_11.pdf

Traseul legii îl găsiți la link-ul următor

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=11726

Sursă foto: www.protv.md

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302