Metro Expo 2012 – locul de întâlnire al profesioniştilor

Metro Expo 2012 – locul de întâlnire al profesioniştilor
person Horeca
access_time_filled

Metro Cash&Carry România organizează în perioada 7-11 martie cel mai mare târg expozițional pentru Horeca, retail și office din Europa de Sud-Est. Primele 3 zile sunt dedicate exclusiv profesioniștilor horeca: comercianți, proprietari de restaurante, baruri sau hoteluri. Evenimentul se va desfășura la centrul expozițional Romexpo din București și își propune să ofere soluții de specialitate perfect adaptate domeniilor de afaceri HoReCa, comerț cu amănuntul, servicii, birouri sau instituții.
Organizatorii au invitat special la acest eveniment 3 maeștri ai bucătăriei italiene care vor susține demonstrații de live-cooking și degustări: Alberto Pisaniello, bucătar italian care a reușit să aducă unui restaurant o stea Michelin, Massimo Francavilla, campion european la pizza și Matteo Scibilia, un maestru antonio3al bucătăriei italiene tradiționale. Vizitatorii Metro Expo vor putea să îi vadă în acțiune pe maeștri bucătari italieni, să guste din preparatele gătite în cadrul evenimentului și, în cazul vizitatorilor profesioniști, să se inspire din rețetele și tehnicile bucătarilor pentru propriile restaurante și pizzerii.
Primele 3 zile ale evenimentului (7-9 martie) sunt dedicate exclusiv profesioniștilor Horeca, parteneri ai METRO Cash and Carry, iar în weekendul 10-11 martie Metro Expo își va deschide porțile pentru publicul larg.
În cadrul Metro Expo, bucătarul Antonio Pisaniello va fi invitatul sectorului de Pește și Fructe de Mare. „Faima lui Pisaniello a depășit de mult granițele Italiei făcându-l să devină un guru culinar internațional, cunoscut de proprietari de restaurante din întreaga lume. Bucătari de pe toate continentele vin să se formeze sub îndrumarea lui Pisaniello, la restaurantul său în Nusco, lângă Napoli”, se arată în comunicatul de presă. Din 2008 Antonio Pisaniello colaborează cu METRO România ca instructor cursuri de bucătărie italiană la Centrul de Pregătire în Gastronomie, din magazinul METRO Militari.

MetroExpo

Massimo Francavilla este pizzaiol de trei generații, moștenitorul unei dinastii multipremiate de pizzaioli și proprietarul uneia dintre cele mai cunoscute și apreciate pizzerii din Milano: „Vecchia Napoli”, „un templu al pizzei de calitate” cum a numit-o presa italiană. Massimo Francavilla este campion european la pizza și a câștigat numeroase premii la concursuri de pizzaioli și bucătari. Pizzeria pe care o gestionează a fost înființată de tatăl său, celebrul Rino Francavilla și are peste 39 de ani de experiență și de apariții în presa italiană și internațională, de mențiuni în toate cele mai importante ghiduri turistice ale orașului Milano.
Matteo Scibilia este maestru bucătar, proprietar de restaurant, fost consilier al Ministrului italian al Culturii Sandro Bondi pe probleme de cultură culinara italiană, președinte al Asociației Bucătarilor și Proprietarilor de restaurante din regiunea Lombardia. Iubește mâncărurile care trezesc emoții și promovează bucătăria tradițională italiană condimentată cu un praf de creativitate. La Metro Expo va putea fi văzut gătind paste tradiționale italienești.
Găzduit în Pavilionul Central al Romexpo din București, evenimentul METRO EXPO va reuni în cei 15.000 de metri pătrați standurile a peste 1000 de parteneri METRO. Inițiat în 2006, METRO EXPO este locul de întâlnire al profesioniștilor, locul unde vei găsi soluții de specialitate și perfect adaptate domeniilor de afaceri HoReCa, comerț cu amănuntul, servicii, birouri sau instituții. Metro Expo este conceput ca o platformă pentru susținerea mediului de afaceri pornind de la soluții moderne și eficiente din punct de vedere economic.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302