Modalitatea originală prin care profesioniștii din industria ospitalității din capitala Lituaniei au marcat redeschiderea orașului pentru turiști

Modalitatea originală prin care profesioniștii din industria ospitalității din capitala Lituaniei au marcat redeschiderea orașului pentru turiști
person Horeca
access_time_filled

Profesioniștii din industria ospitalității din capitala Lituaniei au zburat deasupra orașului într-un balon cu aer cald promovând mesajul “Vilnius is calling” (Vilnius te cheamă). Ei au ales această modalitate originală de a răspândi vestea că orașul se deschide în sfârșit după luni de carantină, Vilnius fiind una din puținele capitale din Europa care oferă turiștilor posibilitatea de a efectua zboruri cu balonul cu aer cald deasupra orașului. Totodată, orașul este recunoscut ca una dintre cele mai sigure destinații de călătorie post-pandemie de către organizația Europe Best Destinations. 

Reprezentanți ai muzeelor, ghizi, tour operatori și profesioniști din industria ospitalității, împreună cu primarul orașului, Remigijus Šimašius, au zburat într-un balon cu aer cald deasupra orașului, invitând turiștii să se bucure de această vară în Vilnius.

vilniusiscallingcampaign

Zborul cu balonul deasupra centrului istoric din Vilnius, inclus în lista patrimoniului mondial UNESCO, reprezintă una dintre principalele atracții pentru turiști, precum și pentru localnici, în condițiile în care zborurile cu balonul sunt posibile numai în câteva capitale europene.

în ultimele decenii, baloanele cu aer cald au devenit o parte importantă din viața orașului, a subliniat primarul orașului, care a declarat că acestea au fost alese ca un simbol al speranței și rezilienței orașului în fața pandemiei.

Vilnius a reușit să țină sub control cu succes răspândirea COVID-19, orașul având de 20 de ori mai puține persoane infectate, iar spitalele din oraș nu au fost niciodată copleșite în timpul pandemei. Organizația „European Best Destinations” a inclus Vilnius pe lista celor mai sigure 20 de orașe de vizitat, găsind orașul “de două ori mai sigur decât majoritatea capitalelor europene”.

Recent, capitala Lituaniei s-a transformat într-o imensă cafenea în aer liber, municipalitatea oferind oferind o bună bucată din spațiul public barurilor și restaurantelor afectate de pandemie.

Cultura cafenelelor stradale înflorește în Vilnius”, a declarat Narimantas Miežys, directorul unui wine-bar din oraș, care a făcut parte din echipa de profesioniști care a zburat într-un balon cu aer cald deasupra Lituaniei.

Sursă foto: www.govilnius.It

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302