Nordis Mamaia, evaluat la 157 milioane de euro de compania Horwath HTL

Nordis Mamaia, evaluat la 157 milioane de euro de compania Horwath HTL
person Horeca
access_time_filled

Horwath HTL, liderul global în consultanță și evaluare hotelieră și turistică, estimează pentru prima etapă a proiectului Nordis Mamaia o evaluare de piață după lansarea hotelului, la 16 iunie 2022, de aproximativ 157 milioane de euro. Rezultatul înregistrează o creștere de 25% pe an, considerând că valoarea de piață a proiectului la data evaluării, iulie 2021, este de 117 milioane de euro.

Nordis Group, dezvoltator de ansambluri hoteliere și rezidențiale de lux, a început dezvoltarea proiectului Nordis Mamaia 5***** în 2019. Format din patru corpuri de clădire unite prin zona de lobby, ansamblul va avea o capacitate de 712 camere și apartamente de hotel și 620 de apartamente rezidențiale.

Nordis Mamaia va pune la dispoziția clienților și turiștilor numeroase facilități, precum 10.000 de metri pătrați de plajă proprie, cel mai mare SPA de la malul mării, spațiu de joacă pentru copii, 1.500 de metri pătrați de galerie comercială, nouă restaurante și cafenele, dar și o parcare de 1.200 de locuri.

La data evaluării Horwath HTL, unitățile ansamblului Nordis Mamaia erau vândute în proporție de 90%. Zona de lobby și galeria comercială au fost inaugurate la sfârșitul lunii iulie a acestui an, iar proiectul va fi finalizat până la jumătatea anului 2022.

Nordis Mamaia

Totodată, în cadrul evenimentului de inaugurare, Nordis Group a anunțat etapa a doua a ansamblului de pe litoral, respectiv corpuri rezidențiale cu peste 1.000 de apartamente. Localizat în continuarea complexului Nordis Mamaia, etapa a doua a proiectului va oferi turiștilor și rezidenților numeroase spații de relaxare alături de familie și prieteni, plajă proprie, zonă de promenadă, terenuri de squash, sală polivalentă cu peste 1.000 de locuri, spațiu de joacă pentru copii, centru de recuperare medicală, spații comerciale și multe alte facilități.

Ne bucurăm când avem astfel de colaborări. Prin natura domeniului nostru de expertiză avem o viziune globală a trendurilor și a modelelor de afaceri ale marilor companii care activează în industria hoteliera premium. Proiectul Nordis a fost o surpriză plăcută prin prisma factorilor, precum profilul operatorului cu capital exclusiv românesc, teritoriul, nivelul investiției și modelul de afaceri. Suntem optimiști că următoarele evaluări a proiectelor semnate Nordis Group vor arăta aceleași rezultate pozitive”, a declarat Agron Berisa, Managing Partner Horwath HTL Croația.

Conform analizelor, ansamblul hotelier Nordis Mamaia 5*****, operat exclusiv de Nordis Group, va fi cel mai mare hotel de leisure din Europa.

într-un timp scurt, proiectul Nordis Mamaia a înregistrat câteva recorduri notabile – este cea mai rapidă dezvoltare din România. Acesta dispune de un design unic și facilități premium, propune o ofertă de investiție unică în țară, iar numărul de unități vândute depășește 90%. Ne bucurăm de atenția presei din țară și a celei internaționale, cât și de atenția clienților, a potențialilor investitori și, în viitorul apropiat, a turiștilor care vor alege Nordis Hotels. Promitem să excelăm în produsele și serviciile oferite, de aceea colaborarea cu Horwath, cel mai renumit brand de consultanță și evaluare în domeniul ospitalității la nivel mondial, ne reconfirmă investiția strategică de peste 100 milioane de euro pe care am făcut-o în prima etapă a proiectului de pe litoral. De asemenea, o creștere estimativă de 25% pe an a valorii de piață validează potențialul turistic al zonei, creșterea cererii de apartamente premium rezidențiale și de vacanță într-o zonă lipsită până acum de investiții substanțiale românești, străine sau proiecte de o asemenea anvergură, pe care românii le așteptau de mult”, a declarat Emanuel Poștoacă, fondatorul Nordis Group.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302