Oportunități pentru dezvoltarea turismului de pensiune

Oportunități pentru dezvoltarea turismului de pensiune
person Horeca
access_time_filled

oportunitatiturismpensiuneReprezentanții celor mai importante instituții și organizații din turism, administratori de pensiuni, consultanți, agenții de turism și presa se întâlnesc la București, în cadrul Târgului de Turism de la Romexpo, la conferința „România Vacanțelor – Cazare la Pensiune”, din 14 martie a.c., pentru a discuta despre perspectivele și modul de dezvoltare a pensiunilor și zonelor turistice din România.

Întâlnirea are în vedere dezvoltarea potențialului turistic în zonele de pensiuni printr-o mai bună colaborare a acestora cu agențiile de turism, precum și dezvoltarea produselor turistice și a serviciilor asociate lor, în vederea creșterii interesului turiștilor de pe piața internă și externă. Programele de finanțare a activității pensiunilor și zonelor turistice din fondurile europene 2014-2020, creșterea competitivității prin optimizarea lanțului de valori în industria turismului local și îmbunătățirea calității serviciilor turistice vor fi elemente importante incluse în agenda evenimentului. 

Folosirea tehnologiei informației și comunicațiilor ca instrument de management și promovare ar putea potența dezvoltarea afacerilor pensiunilor din România, iar noile tehnologii alături de educația managerială sunt ingredientele creșterii profiturilor în turismul de pensiune. Potențialul uriaș al țării noastre va fi valorificat în următorii ani prin creșterea ce va fi provocată atât de turiștii străini cât și de cei români. Am mare încredere în inteligența și seriozitatea micului antreprenor român în turism!„, a declarat Marius Bostan, Președintele Fundației Naționale  a Tinerilor Manageri, organizație Parteneră a evenimentului.

Strategii inedite de marketing și promovare pentru atragerea turiștilor, precum și produse specifice pentru turismul cultural vor fi prezentate de specialiști din domeniu, alături de prezentarea unor proiecte de succes din domeniul turismului rural. Conferința se constituie ca o platformă de discuții între participanți și specialiști și are la bază nevoia unor soluții integrate prin care zonele turistice cu potențial din țara noastră se pot dezvolta și pot deveni factori ai dezvoltării economice. 

Valentin Miron, Manager proiect UE „Întreprinzători în turism – pensiuni din România” consideră că: „Sindicalizarea marketingului în turismul de pensiune este o soluție nu doar la modă, ci cu adevărat viabilă în România. Clientul ar trebui să fie încurajat să viziteze și să cunoască locuri fascinante, unde beneficiază de servicii bune și poate admira peisajul sau realiza activitatea primordială pentru care a venit – de ex.: plajă, ski, sightseeing -, în paralel cu o multitudine de alte activități suplimentare de entertainment. Din acest motiv portalul „Cazarelapensiune.ro” este un mall dedicat pensiunilor, pentru că adună la un loc nu doar peste 3000 de pensiuni extraordinare din toată România, dar prezintă și atracțiile, evenimentele și activitățile suplimentare care pot fi abordate în zona geografică aleasă„.

Subiectele abordate în cadrul conferinței vor avea la bază studii punctuale de piață, cum sunt cele pe regiuni, care evidențiază provocările cu care se confruntă în acest moment pensiunile din țara noastră, dar și agențiile de turism și turiștii.

Participă reprezentanți ai pensiunilor, autorităților publice locale și centrale, mediului academic, asociațiilor din turism, agențiilor de turism, dar și alte persoane interesate de stabilirea unor noi parteneriate de afaceri din acest domeniu. Vor fi prezenți de asemenea, consultanți pentru accesări fonduri europene și guvernamentale, precum și furnizori de produse și servicii specifice Horeca, și bineînțeles, presa.

Evenimentul este organizat de Concord Communication. Principalii parteneri sunt: Telekom România, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, portalulCazarelapensiune.ro de informare turistică și rezervări online și Lugera Travel.

Sursă foto: www.eclujeanul.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302