Precizări de la Asociaţia Litoral referitoare la tarifele de pe Litoral

Precizări de la Asociaţia Litoral referitoare la tarifele de pe Litoral
person Horeca
access_time_filled

În urma apariției în mass-media a unor informații conform cărora începând cu 1 iulie 2011 tarifele pe Litoralul românesc se majorează cu 30%, Asociația Litoral – Delta Dunării a emis un comunicat de presă prin care face următoarele precizări:
cheiehotel„Nu este corect să fie prezentat în presă faptul că tarifele pe Litoral cresc începând cu 1 iulie cu 30% pentru vacanțele deja contractate! În realitate, eventualele majorări se aplică numai la recepțiile hoteliere, pentru turiștii care nu au cumpărat deja o vacanță, și care nu au apelat la agențiile de turism. Deci vorbim, în acest caz, de numai 5% din circulația turistică către Litoral, întrucât 95% din turiști au achiziționat deja vacanța la tarifele din programele speciale, prin agențiile de turism”.
Potrivit președintelui Asociației – Litoral, Corina Martin, în acest sezon s-a înregistrat până în prezent o scădere cu circa 20% a numărului de turiști români pentru destinațiile românești, ca atare, spune președintele Asociației Litoral: „Nu estimăm creșteri substanțiale ale tarifelor în perioada următoare”.
marealbastraReprezentanții Asociației-Litoral fac un apel la jurnaliști să renunțe la prezentarea exagerată și nejustificată a diferențelor de tarife în legătură cu perioadele de extrasezon sau sezon, „având în vedere că aceste fluctuații de tarife sunt absolut firești în orice destinație de vară în momentul în care se trece la perioada de vârf de sezon, și țin de mecanismul cererii și ofertei”.
Corina Martin a mai amintit faptul că de 3 ani Asociația – Litoral lansează împreună cu agențiile de turism ANAT și cu hotelierii de pe litoral, programe speciale care să atragă cât mai mulți turiști, de exemplu programul „Înscrieri timpurii” prin care turiștii pot beneficia de reduceri de până la 30% la tarifele de cazare, prin achiziționarea unei vacanțe din timp, mai exact cu câteva luni înainte.
Un alt program care se derulează în perioada sezon este „Zile gratuite de vacanțe” (15 iunie-15 iulie și 15 august-15 septembrie) și include oferte speciale care vin în sprijinul turiștilor prin acordarea unui număr de zile gratuite de vacanță, după modelul „plătești 5 nopți și stai 6 sau chiar 7”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302