Premieră: Accor a semnat un parteneriat cu Ministerul Educaţiei din Franţa

Premieră: Accor a semnat un parteneriat cu Ministerul Educaţiei din Franţa
person Horeca
access_time_filled

Președintele și CEO-ul grupului hotelier Accor a semnat un parteneriat pe 5 ani cu Ministerul Educației din Franța, care își propune să crească șansele de angajare a tinerilor în industria hotelieră, să sporescă atractivitatea profesiilor din hoteluri și restaurante în rândul tinerilor și să crească eficiența trainingurilor profesionale prin intermediului unei colaborari mai bune între școlile de profil și companii.
Astăzi, prin intermediul acestui parteneriat fără precedent cu Ministerul Educației din Franța, Accor se angajează să împărtășească experiza sa unică ca operator hotelier de top la nivel mondial și să îmbunătățească accesul la informații despre profesiile pe care le oferă industria hotelieră, în rândul tinerilor„, a declarat Denis Hennequin, Chairman și CEO al grupului Accor.

accor1

Pentru a crește șansele de angajare și pentru a spori gradul de recunoaștere a profesiilor care țin de industria hotelieră, Accor va ajuta 100 de angajați să obțină certificatele VAE (Validation of Learning from Experience), un sistem ce oferă angajaților acces la calificări (diplome) recunoscute de sistemul educațional francez.
Prin crearea Academiei Accor, în 1985, grupul hotelier a făcut din trainingul angajaților un element cheie al politicii sale de creștere și al eforturilor sale de a atrage și dezvolta talente, pentru a susține astfel expansiunea sa atât în Franța cât și la nivel mondial. Academia Accor, cu cele 17 campusuri, se află în topul celor mai importante școli hoteliere din lume, cu 135.000 de cursanți pe an.
Ca parte a parteneriatului cu Ministerul Educației, grupul Accor țintește liceele din Franța, prin campanii de comunicare menite a crește gradul de conștientizare asupra unicității și diversității profesiilor din industria hotelieră și cea a restaurantelor în rândul liceenilor. Aceste campanii includ și organizarea a 30 de vizite la hoteluri pentru 100 de liceeni, care se află în postura de a decide ce cursuri de învățământ superior să urmeze și ce profesie să aleagă.

trainee

Pentru a ajuta la plasarea pe piața muncii a tinerilor, Accor s-a angajat să ia 3500 de stagiari în fiecare an, dar și să organizeze workshopuri de recrutare și sesiuni practice în școli.
De asemenea, Accor va continua eforturile de a asista personalul din învățământ și va oferi acestora materiale educaționale precum și un curs de 2 zile pentru 30 de profesori, anual.
Tot prin intermediul acestui parteneriat, Accor va ajuta la actualizarea și crearea unor noi cursuri educaționale care să ia în calcul schimbările și evoluțiile din industria hotelieră și apariția unor noi profesii în domeniu.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302