Președintele ANAT: Reducerea TVA la pachetele turistice, o hotărâre istorică

Președintele ANAT: Reducerea TVA la pachetele turistice, o hotărâre istorică
person Horeca
access_time_filled

reduceretvapacheteturisticeReducerea TVA la pachetele turistice este o hotărâre istorică pentru turismul românesc, a declarat astăzi Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România, Lucia Morariu, după apariția știrii că autoritățile de la București au convins delegația FMI și a Comisiei Europene că trebuie redusă cota TVA pentru pachetele turistice.

Din câte știm noi, și din cererile formulate în mod repetat de patronatele din turism, în mod deosebit de ANAT și FPTR, cota de 9% TVA se dorește a fi aplicată la toate pachetele de servicii care includ cazare și diverse variante de masă, alături de cazare, vândute turiștilor sub formă de pachet, inclusiv pachet de cazare cu all inclusive, așa cum a comunicat azi prim-ministrul Victor Ponta. O asemenea hotărâre este una istorică pentru turismul românesc, cu atât mai mult cu cât cota redusă de TVA este deja aplicată în foarte multe țări membre ale Uniunii Europene, concurente cu România pe piața turistică internațională la acest tip de pachete„, a declarat președintele ANAT.

Lucia Morariu a subliniat că ANAT apreciază contribuția esențială a inițiatorului acestei măsuri, care presupune că este ministrul responsabil pentru turism, Florin Jianu, dar și capacitatea de negociere a responsabililor Ministerului Finanțelor Publice în relația cu organismele financiare internaționale care trebuiau să accepte un astfel de tratament fiscal.

Patronatele din turism au convingerea că fără implicarea directă a premierului Victor Ponta nu ar fi fost posibil un asemenea rezultat cu efecte directe și indirecte în asigurarea sustenabilității industriei turistice românești. Ne exprimăm speranța și încrederea că după acest mare succes, până la finele acestui an, Guvernul Ponta va fi în măsură să marcheze și un al doilea succes foarte important pentru turismul românesc, respectiv să pună în aplicare Legea voucherelor de vacanță începând cu data de 1 ianuarie 2015„, a mai declarat Președintele ANAT.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302