Principalele tendințe în amenajările Horeca pentru 2017

Principalele tendințe în amenajările Horeca pentru 2017
person Horeca
access_time_filled

amenajarihorecatrenduriPentru că ne dorim să vă ținem la curent cu noutățile din lumea designului, Echipa Creativ Interior vă prezintă lista cu cele mai importante tendințe în amenajările Horeca pentru anul 2017, care vă vor ajuta să câștigați încrederea clienților existenți, dar și să atrageți clienți noi.

Spații mici, dar personalizate

De ce tot mai mulți beneficiari optează pentru spații mici? în primul rând, acestea le oferă o anumită „mobilitate”. în zilele noastre, concurența este foarte mare, iar clientul se așteaptă la inovații și schimbări; un spațiu mic este mult mai ușor de transformat, reamenajat sau decorat. De exemplu, un interior modern al unei cafenele poate fi transformat cu usurință într-o braserie franțuzească cochetă prin adăugarea unei cărămizi aparente, câteva elemente metalice vopsite în negru și lemn brut pentru panelurile de pe pereți.

Design „neconvențional”

O tendință care va fi reflectată în amenajările de locații mici și medii este lipsa mobilierului confortabil. Necesitatea de a crește cifra de afaceri duce la un rulaj mai activ de clienți, iar asta înseamnă să-ți petreci mai puțin timp în locația respectivă (consumi rapid și pleci, lăsând locul și pentru următorii vizitatori); în acest sens, fotoliile și canapelele tapițate și confortabile vor fi înlocuite cu tabureți din lemn, metal sau chiar beton.

Materiale și culori naturale:

1.    Lemnul brut în culori închise

Și dacă tot am atins subiectul materialelor naturale, lemnul brut va fi cu siguranță „vedeta” amenajărilor din 2017. Dacă vorbim despre culori: nuanțele deschise de lemn au fost și vor rămâne populare în amenajările interioare, deoarece acestea mențin senzatia de spațialitate vizuală în încăperile mici și fac ca spațiul să pară mult mai luminos, natural și primitor în același timp.

Totodată, și lemnul de culoare închisă și-a recăpătat popularitatea în zilele noastre, aducând un plus de valoare în designul interior, în special în spații mari și deschise. în anul 2017, lemnul închis la culoare va fi foarte căutat și aici vorbim de decoruri de nuc, wenge sau mahon.

2.    Prețiosul VERDE – culoarea care aduce natura în interior

Nuanțele profunde de verde, și anume malachit și smarald, sunt atat de impresionante și atrăgătoare, încât prezența lor într-un interior lasă fără îndoială sentimetul de eleganță și grație. Aceste tonuri de verde se combină perfect cu lemnul sau lavabila de culoare închisă.

Nu are nicio importanță unde exact veți folosi aceste nuanțe, dar trebuie să țineți cont că este nevoie să păstrați un echilibru pentru întreaga amenajare. Culoarea verde o puteți folosi ca fundal sau doar ca un accent.

designhoreca

3.    Teracota – culorile calde care atrag privirile

în mod surprinzător, cele mai recente tendințe sunt combinate între ele privind gama cromatică. De exemplu, culoarea teracotei este din nou în trend, iar în completarea frumosului verde al naturii devine o soluție estetică și naturală pentru amenajările Horeca.

Trebuie să remarcăm caracteristica culorii de teracotă, care are proprietatea de a crea o atmosferă confortabilă și caldă, chiar și într-un design mininalist din centrul unui oraș modern.

4.    A doua viață pentru mobilier

în prezent, oamenii sunt mai practici în ceea ce privește alegerea mobilierului, de aceea se pune accent pe calitate și durabilitate. Iar faptul că nu toți proprietarii își permit să schimbe mobilierul în funcție de fiecare sezon, reutilizarea unuia vechi va fi cheia succesului în acest an. De exemplu, refolosirea meselor și scaunelor din lemn masiv, care vor fi recondiționate.

mobilerhoreca

Ne plac ideile și experimentele cu tot ce înseamnă lemn: trunchiuri de copaci, buturugi, deoarece acestea aduc puțină natură în spațiul unui local, unde oamenii vor să se simtă bine.

5.    Folclor artizanat

Nu putem ignora tradiția noastră populară pentru simplu motiv că, în prezent, aceasta este un exemplu emblematic de design de produs, pe care îl regăsim în multe locații amenajate în stil tradițional sau etnic. Și cu siguranță ați observat că din ce in ce mai căutate sunt obiectele de artizanat, tricotate sau brodate, care au dobândit o faimă deosebită în rândul celor care iubesc lucrurile unicate și lucrate manual.

designetnichoreca

Stilul tradițional românesc și-a recâștigat faima și cu siguranță va rămâne mereu un stil pe placul multor persoane care își iubesc țara și tradiția cu o istorie frumoasă în spate.

Va dorim spor la schimbări și ne auzim cât mai curând!

Articol scris de Natalia BEREZOVSKAIA și Octavian Roman, arhitecți de interior la Creativ Interior, pentru ediția 81 a revistei Horeca România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302