Soluții de finanțări pentru independența energetică a hotelurilor și restaurantelor

Soluții de finanțări pentru independența energetică a hotelurilor și restaurantelor
person Horeca
access_time_filled
  • E-acumulatori.ro susține relansarea HoReCa oferind echipamentele acoperite de Electric UP și capitalul de lucru din OUG 130/2020.

într-o perioadă în care domeniul HoReCa este pus la grea încercare, E-acumulatori.ro anunță că îndeplinește toate condițiile necesare pentru a oferi echipamentele acoperite de programele de finanțare Electric UP și OUG 130/2020. Astfel, hotelurile, pensiunile, restaurantele și alte firme din domeniu ce doresc să-și monteze panouri fotovoltaice sau stații de alimentare a automobilelor electrice, pot beneficia de finanțări și ajutoare substanțiale, între 50.000 – 200.000 de euro.

Traversăm o perioadă dificilă în care toți trebuie să ne concentrăm atenția spre a ajuta companiile afectate de pandemie. Efectele restricțiilor din această perioadă s-au resimțit în special în industria HoReCa, unde multe companii au trebui să-și restrângă considerabil activitatea. Prin programele derulate de stat și prin fonduri europene există posibilitatea de a primi finanțări nerambursabile pe care firmele din HoReCa le pot utiliza pentru a deveni independenți din punct de vedere al energiei electrice și chiar să câștige bani din surplusul de energie produs cu ajutorul sistemelor de panouri fotovoltaice. Noi suntem aici să îi ajutăm cu cele mai bune soluții potrivite nevoilor acestora, dar și cu documentația necesară obținerii astfel de granturi”, spune Dan Tudose, General Manager E-acumulatori.ro.

Sistem Fotovoltaic1

Primul program cu ajutorul căruia companiile HoReCa pot contracta finanțări este Electric UP. Pentru acesta s-au alocat un buget de 476 de milioane de lei (aproximativ 100 de milioane euro) nerambursabili care își propune să ajute un număr de 1000 de firme. Investiția inițială trebuie suportată de fiecare companie în parte, statul decontând cheltuielile eligibile de până la 100.000 de euro/beneficiar.

A doua modalitate prin care firmele HoReCa pot beneficia de ajutor este prin Programul Operațional Competitivitate (POC) 2014-2020. Astfel, prin OUG 130/2020, companiile din domeniu a căror activitate a fost afectată de situația actuală, pot accesa granturi pentru capital de lucru în valoare de până la 150.000 de euro sau de investiții între 50 și 200.000 de euro. Cuantumul total al finanțării este de 350 de milioane de euro pentru un număr maxim de 100.500 de beneficiari.

Atât prin programul Electric UP, cât și prin granturile pentru capital de lucru din OUG 130/2020, E-acumulatori.ro poate instala sisteme de panouri fotovoltaice care produc energia electrică necesară pentru consumul fiecăruia, dar și pentru a ajuta firmele din HoReCa să devină prosumatori. Astfel, nu doar că acestea fac economii la factura de curent, dar și pot livra surplusul produs în rețeaua electrică națională, câștigând bani pentru alte investiții necesare.

Mai mult, E-acumulatori.ro poate instala stații de încărcare pentru mașinile electrice în parcările hotelurilor, pensiunilor sau restaurantelor pentru un beneficiu suplimentar oferit clienților. Numărul automobilelor electrice se dublează de la an la an, astfel companiile din HoReCa pot atrage noi consumatori și contribui, în același timp, la creșterea rețelei de încărcare din România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302