Străinii vin în România mai mult pentru afaceri. Puțini vin pentru turism

Străinii vin în România mai mult pentru afaceri. Puțini vin pentru turism
person Horeca
access_time_filled

turistibusinessromaniaNumărul total de nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective* în primul trimestru al acestui an, a fost de 335.900 iar cheltuielile acestora s‐au ridicat în total la 1053,5 milioane lei, a anunțat Institutul Național de Statistică.

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiștii nerezidenți în România l‐a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții (64,7% din numărul total de turiști nerezidenți), cheltuielile acestora reprezentând 68,9% din total.

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenți în România l‐a reprezentat călătoriile în scop particular (35,3% din numărul total de turiști nerezidenți), dintre acestea evidențiindu‐se călătoriile pentru vacanțe (59,5%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, transit și alte activități.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (54,1%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (91,5%). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 16,4% iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12,8%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături 34,7% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea alimentelor și băuturilor, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea de îmbrăcăminte și încălțăminte 33,9%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 64,8% din totalul cheltuielilor pentru transport, cheltuielile pentru bilete de intrare în muzee, obiective turistice, grădini zoologice/botanice au reprezentat 41% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenților sosiți în România, 49,5% și‐au organizat sejurul prin agenții de turism iar 29,2% si‐au organizat singuri sejurul.

Principalul mijloc de transport utilizat de turiștii nerezidenți pentru a sosi în România a fost avionul (83,5% din numărul total de turiști). Autoturismele proprii au reprezentat 11,6%, urmate de autocare și autobuze cu 4,3%, alte mijloace (tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.) 0,6%.

*) Hoteluri care au avut peste 650 de turiști străini în anul anterior, respectiv pensiunile cu peste 150 de turiști străini în anul anterior.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302