Studiu: 73% dintre angajați ar renunța la noul job, dacă ar interveni situații neplăcute

Studiu: 73% dintre angajați ar renunța la noul job, dacă ar interveni situații neplăcute
person Horeca
access_time_filled

Studiu Best JobsCel mai recent sondaj-fulger realizat de BestJobs scoate în evidență motivele pentru care angajații și-ar supune noii angajatori fenomenului de „ghosting”.

27% dintre respondenți au spus că nu văd necesar un asemenea comportament și consideră că plecarea trebuie anunțată indiferent de motivul care a dus la această decizie. în plus, tot aceștia consideră că ar fi imatur să nu anunți, cu atât mai mult cu cât din discuția cu angajatorul poate reieși feedback valoros și constructiv pentru ambele părți.

Pe de altă parte, 73% dintre candidați ar renunța la noul job în perioada de probă fără să anunțe angajatorul, dacă întâmpină situații pe care le consideră neplăcute, deși procesul de schimbare a jobului poate dura până la șase săptămâni în cazul angajaților white collar („gulerele albe” – angajații de la birouri) și chiar până la șase luni în cazul angajaților din categoria gold collar („gulerele aurii” – angajații cu specializări), conform studiului realizat de D&D Research pentru BestJobs.

Dintre aceștia, 27% consideră imorală impunerea vaccinării și ar fi determinați să părăsească jobul fără păreri de rău. Chiar dacă proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării la locul de muncă a certificatului privind COVID-19 este momentan în dezbatere și nu a fost încă luată o decizie, o bună parte dintre candidați își arată îngrijorarea cu privire la acest scenariu. La polul opus însă, doar 1% dintre respondenți au spus că s-ar simți îndreptățiți să renunțe la un job nou dacă descoperă despre colectiv că este majoritar împotriva vaccinării.

în același timp, 54% dintre susținătorii deciziei de a părăsi un job în perioada de probă fără a notifica angajatorul enumeră printre motivele care ar justifica un asemenea comportament lipsa de profesionalism a colegilor sau a superiorilor, neconcordanța între condițiile discutate în cadrul interviului și realitatea din activitatea de zi cu zi, încălcarea condițiilor obișnuite de muncă prin nerespectarea programului sau a gradului de dificultate a jobului, întârzierea plății salariului.
Un alt motiv pentru care angajații ar renunța la un job nou fără să mai privească în urmă ar fi dobândirea unei moșteniri sau câștigul la loterie, în unele cazuri chiar fără a juca un bilet, așa cum declară plini de speranțe alți 17% dintre candidații care au răspuns la sondajul realizat de BestJobs.

Despre BestJobs
Platforma de recrutare online BestJobs integrează tehnologii digitale de ultimă generație și servicii conexe recrutării, pentru a oferi soluții eficiente de angajare, recrutare și de dezvoltare profesională și personală.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302