Sub 2 milioane de turiști străini în hoteluri și pensiuni, în primele 3 trimestre

Sub 2 milioane de turiști străini în hoteluri și pensiuni, în primele 3 trimestre
person Horeca
access_time_filled

pensiuniromaniaSub 2 milioane de turiști străini (1,929 milioane) s-au cazat în primele 3 trimestre ale acestui an în structurile de cazare turistică colective (*) din țară, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total de 4,61 miliarde lei, a anunțat Institutul Național de Statistică. 

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiștii nerezidenți în România, în primele 9 luni ale acestui an l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții (56,6% din numărul total de turiști nerezidenți), cheltuielile acestora reprezentând 57,3% din total.

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenți în România l-a reprezentat călătoriile în scop particular (43,4% din numărul total de turiști nerezidenți), dintre acestea evidențiindu-se călătoriile pentru vacanțe (61,3%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (53,1%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (92,7%). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în  restaurante și baruri au fost de 16,6% iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12,1%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături 38,3% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea alimentelor și băuturilor, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea de cadouri și suveniruri 34,5%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 54,1% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 52,7 % din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenților sosiți în România, 51,5% și-au organizat sejurul prin agenții de turism iar 30,5% si-au organizat singuri sejurul.

Principalul mijloc de transport utilizat de turiștii nerezidenți pentru a sosi în România a fost avionul (73,6% din numărul total de turiști). Autoturismele proprii au reprezentat 14,3%, urmate de autocare și autobuze cu 10,3%, alte mijloace (tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.) 1,8%.

*Hoteluri care au avut peste 650 de turiști străini în anul anterior, respectiv pensiunile cu peste 150 de turiști străini în anul anterior.

Sursă foto: www.pensiuniromania.info

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302