Târgul Internaţional de Vinuri GoodWine s-a deschis astăzi la Bucureşti

Târgul Internaţional de Vinuri GoodWine s-a deschis astăzi la Bucureşti
person Horeca
access_time_filled

Târgul Internațional de Vinuri GoodWine s-a deschis astăzi la București

Târgul Internațional de Vinuri GoodWine și-a deschis astăzi porțile la World Trade Plaza – hotel Pullman din Capitală, atât pentru specialiștii din domeniu cât și pentru iubitorii de vin, și aduce numeroase noutăți: peste 50 de vinuri lansate în premieră, show-uri gastronomice, asocieri inedite de vinuri cu preparate culinare și, nu în ultimul rând, multă lume bună din industria vinului. S-au anunțat de asemenea lansări de vinuri special pentru segmentul horeca și intenția organizării pe viitor a unui târg special pentru industria ospitalității.

vin4

Vizitatorii sunt întâmpinați cu peste 350 de sortimente de vin, dintre care, așa cum am amintit, 50 vor fi lansate în premieră. În total, circa 30 de producători, importatori și distribuitori vor prezenta weekendul acesta la GoodWine vinuri din România, Republica Moldova, Franța, Italia, Bulgaria, Argentina, Australia, Chile, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Statele Unite.  Vinurile premium vor fi asociate cu delicatesse cu trufe, ciocolată bio premium și alte preparate care vor fi pregătite de maeștri bucătari de la 10 restaurante și școli de bucătari. Evenimentul, ajuns deja la a cincea ediție, este organizat de Proactive Business Communication.

vin8

În spațiul dedicat show-urilor gastronomice, peste 10 restaurante și școli de bucătari vor pregăti meniuri speciale, care vor pune în valoare vinurile premium prezente la GoodWine. În acest sens, Federația Somelierilor din România (partener al Târgului GoodWine) împreună cu Federația Bucătarilor din România vor realiza asocieri inedite ale preparatelor culinare cu vinurile prezente în cadrul târgului. Într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Horeca, președintele FSR, Sergiu Nedelea a declarat că rolul FSR în cadrul târgului este acela de a încerca să apropie vizitatorii de Cultura Vinului, prin expertiza pe care o dețin somelierii. „Târgul GoodWine este deosebit de oportun pentru creșterea pieței și pentru educarea consumatorilor”, a declarat Sergiu Nedelea, adăugând că, pentru o piață în continuă dezvoltare așa cum este cea a vinului, nu sunt îndeajuns de multe târguri de profil și că mai este loc pentru astfel de evenimente.

vin10

Printre companiile expozante la Goodwine se numără: Cotnari, Domeniile Ostrov,  Cramele Recaș, Vinarte, SERVE, Crama Oprișor, Cramele Rotenberg, Winero, Senator Wine, Crama Girboiu, Domeniile Sâmburești, Vie Vin Vanju Mare, Casa de Vinuri Huși, Corcova, Vinexpert, Heinrig Distribution, Michel Torino – Argentina, Wine Distribution –Franța, Eduardo Miroglio – Bulgaria, Tenuta Caretta – Italia, Mezalimpe, Pelican Negru, Et Cetera, Vinaria Nobila, Equinox,  Cramele Cricova, Paolo Consult, Print Label – etichete vin, Bristot (brand premium de cafea), Avantaj Suta la Suta (butoaie si accesorii crame), Fusion Technique,  Round The World Travel.

Printre restaurantele și școlile de bucătari prezente la GoodWine amintim: AROMA – Centrul de Excelență în Gastronomie și Tehnologie Alimentară, Restaurantul Ramada, Edelweiss Poiana Brașov, ș.a.

Târgul va fi deschis vizitatorilor după următorul program: vineri 11 martie între orele 12.00-19.00, sâmbătă 12 martie între orele 10.00-19.00 și duminică 13 martie între orele 10.00-16.00.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302