Tendințe în materie de textile HoReCa, în sezonul 2019

Tendințe în materie de textile HoReCa, în sezonul 2019
person Horeca
access_time_filled

Așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, focusul principal în domeniul textilelor HoReCa cade și în noul sezon 2019 tot pe conceptul de sustenabilitate, green friendly și articole alcătuite din materiale cât mai naturale, dar totodată durabile în timp.

în încercarea de reîntoarcere la origini, designul textilelor în 2019 se va concentra pe aspectele tehnice ale materialelor, promițând durabilitate și funcționalitate în același timp, integrând armonios partea estetică a acestora. în plus față de ceilalți ani, se remarcă totodată și tendința personalizării textilelor pentru spațiul de destinație și nu doar adaptarea și integrarea lor ca și până acum. Furnizorii de textile PREMIUM din acest sector vor fi obligați să pună la dispoziția clienților lor textile personalizate, începând de la draperii, fețe de masă, naproane ș.a., materiale pe care clienții le pot personaliza cu modelele lor, pentru o anumită cantitate minimă.

Mai jos vom încerca să redăm câteva dintre tendințele principale ce se vor remarca și în anul 2019.

textilepentruhoreca

Mixarea stilurilor abordate într-un spațiu HoReCa este de actualitate și în anul 2019. în  tendință în ceea ce privește  stilurile abordate în 2019 în domeniul HoReCa, la fel ca în 2018, va fi un stil eclectic, combinație de modern cu clasic, intersectări de elemente și texturi clasice, luxoase, “high-end” cu elemente art deco, spații industriale cu linii dure, metalice, bine definite, toate combinate în același spațiu vor defini luxul și în noul an.

CULORI îN TEXTILE 2019

2019 este anul în care culorile reci vor fi uitate, culorile vii și îndrăznețe luându-le locul. Jocul și vivacitatea copilăriei se regăsesc în culorile propuse pentru 2019, atenția căzând asupra culorilor efervescente coral – portocaliu, galben muștariu, verde olive, albastru Royal sau ‘millennial pink’. Pentru cine preferă culorile pastelate, tonurile folosite în acest an sunt rozul levănțică și diferite tonalități de unt. Institutul PANTONE alege pentru acest an ca și culori principale: coralul, turmericul, maiestuosul albastru Royal Blue, strălucitorul Galben Aspen Gold, precum și culorile Terrei verde alga Terrarium Moss și Toffee Brown. Stilul eclectic se va regăsi și în combinațiile de culori pentru acest an, unde alb-negrul se va intersecta cu intensul albastru sau coral.

MATERIALE TEXTILE îN HORECA 2019

Dilema anului 2019 pentru clientul final precum și pentru profesioniștii din industria textilelor cade asupra alegerii celei mai fiabile alternative dintre atracția normală generată de textilele alcătuite din fibre naturale și necesitatea unor textile hiper-performante. Venind în sprijinul lor, industria textilă tinde înspre o consolidare între cele două lumi, combinând senzația de confort dată de fibrele naturale cu performanța crescută a soluțiilor sintetice. în acest sens, se remarcă în 2019, în ceea ce privește fețele de masă, apariția unor articole ce au în compoziție 100% poliester, dar cu un aspect perfect bumbăcos, acel “Cotton touch” atât de deziderat în sectorul HoReCa, cu o rezistență crescută și un aspect ușor de întreținut.

în ceea ce privește materialele de draperie și tapițerie, velvetul și materialele plușate sunt printre cele mai căutate textile și în 2019. Eleganța și rafinețea materialului, combinată cu rezistența sa extraordinară în timp, fac ca acesta să fie unul din textilele câștigătoare și pentru acest an în sectorul HoReCa.

alegereatextilelorhoreca

DESIGNUL TEXTILELOR îN 2019

Designul textilelor pentru anul 2019 va avea drept inspirație natura înconjurătoare, cu toate culorile și motivele cele mai variate, aceasta continuând să inspire și să influențeze noua generație de materiale textile: flori, vegetație tropicală etc.

Printul textilelor va rămâne în continuare o tendință des întâlnită, pe care o vom întâlni și în textilele destinate unităților horeca: fețe de masă printate, cu posibilitatea personalizării modelului de print chiar și pentru locații cu o capacitate medie, rezistente la spălări îndelungate.

Èšesăturile jacquard cu diferite motive inspirate din natură vor fi și ele în tendință în acest an.

Indiferent de motivele, culorile sau combinațiile pe care decidem să le alegem în 2019, cel mai important factor în decizia făcută, dacă vrei să fii în tendințe, este focusarea pe elementele de Terra, îmbinate armonios cu sclipiri/glittere de elemente metalice, strălucitoare, vivide, care să contrasteze spațiul ales.

Indiferent de tendințe, un lucru care nu se va demoda niciodată este focusul pe calitate. La Guest Boutique îi ajutăm pe jucătorii din industria ospitalității să fie la curent cu ultimele tendințe din domeniul textilelor HoReCa, cu focus principal pe calitatea și fiabilitatea textilelor propuse, specifice acestui sector.

Când activezi într-o industrie atât de dinamică precum cea a ospitalității trebuie să fii mereu la curent cu noutățile din domeniu pentru a putea veni în întâmpinarea cerințelor în continua schimbare a clienților finali.

Articol scris de Brîndușa Bunea, Director Comercial Guest Boutique, pentru ediția 91 a revistei Horeca România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302