Transportul aerian paralizat în Japonia. Peste 400 zboruri anulate

Transportul aerian paralizat în Japonia. Peste 400 zboruri anulate
person Horeca
access_time_filled

Transportul aerian paralizat în Japonia. Peste 400 zboruri anulate

Perturbările transportului aerian continuă în Japonia, cu sute de zboruri anulate, aeroporturi închise și aeronave distruse în urma cutremurului cu magnitudinea de 8.9, urmat de tsunami, care au afectat vineri, 11 martie, Nord-Estul Japoniei. Potrivit agenției japoneze de presă Kyodo, sâmbătă, în jur de 400 de zboruri au fost anulate, mai multe trenuri au fost anulate și numeroase autostrăzi au fost închise.

aeroport inundat

                               (Aeroportul Sendai, inundat)

În total, 464 de zboruri au fost anulate, incluzând pe acelea care ar fi trebuit să sosească și să decoleze de pe aeroportul Sendai. All Nipon Airways și Japan Airlines au anulat zborurile interne spre aeroportul Haneda din Tokyo, afectând mai mult de 25.000 de pasageri. De asemenea, aeroporturile Ibaraki și Hanamaki au fost închise datorită daunelor grave cauzate de cutremur, la infrastructura acestora, potrivit ministrului transporturilor și turismului din Japonia.

incendii japonia

Potrivit agenției de presă Kyodo, aeroportul Narita, principala poartă de acces în Japonia și aeroportul Sendai au fost închise ca urmare a cutremurului care a declanșat numeroase leziuni, incendii și un tsunami de 10 metri, care a măturat pur și simplu tot ce i-a stat în cale.

transport terestru japonia

Potrivit datelor furnizate de agenția Kyodo, șapte avioane JAL și ANA au fost grav avariate în timpul cutremurului, iar peste 39 de zboruri internaționale operate de cele două linii aeriene japoneze au fost anulate la aeroporturile Haneda și Narita.

Cutremurul care a afectat vineri nord-estul Japoniei, provocând moartea a  peste 10.000 de persoane se estimează a fi cel mai mare cutremur care a lovit Japonia în ultimii 140 de ani. Cutremurul a fost urmat de un tsunami de zece metri care a afectat coastele Sendai.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302