Un complex expoziţional de mari dimensiuni s-a deschis în Capitală

Un complex expoziţional de mari dimensiuni s-a deschis în Capitală
person Horeca
access_time_filled

Mediul de afaceri din România are la dispoziție începând cu această lună un nou complex expozițional de mari dimensiuni, Exporom, care și-a deschis oficial porțile duminică, 23 septembrie, și care își propune să aducă un suflu nou în industria organizării de evenimente. Complexul este situat la ieșirea din București, în orașul Pantelimon, se întinde pe o suprafață de circa 50.000 mp și își propune să „redefinească standardele în domeniul organizării de expoziții și evenimente din România”, așa cum au declarat reprezentanții complexului astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

planexporom

Exporom cuprinde un pavilion expozițional de peste 18.000 mp, săli de conferințe (4 săli, din care 2 cu o capacitate de maxim 150-180 de persoane, o sală cu o capacitate de 400 de persoane și o sală cu o capacitate de circa 800 de persoane), spații de birouri, un hotel de 3 stele, 2 restaurante și un ansamblu de protocol destinat evenimentelor corporate.

Decizia de a construi acest complex aparține firmei SC Rosal Grup SA, care a achiziționat acum 5 ani terenul pe care se află acum Exporom, pentru suma de 9,5 milioane de euro. În 2009, datorită faptului că mediul de afaceri resimțea nevoia unor alternative pentru organizarea de evenimente de mare anvergură dar și datorită gradului scăzut de dezvoltare a acestei piețe, s-a luat decizia de a construi acest complex, ne-a declarat Directorul Executiv al complexului, Bogdan Almași.

38 milioane RON (8,5 milioane euro fost investiți până în prezent în modernizarea spațiilor existente, dotarea cu echipamente, ș.a. Investițiile nu se opresc aici, conducerea complexului intenționând să mai construiască aici, până în vara anului viitor, un pavilion expozițional, în care va mai investi circa 1,2 milioane euro.

Expozițiile și târgurile s-au consolidat în ultimii ani drept unul dintre cele mai puternice și eficiente instrumente de marketing, motiv pentru care piața acestui tip de evenimente este în continuă creștere. Deschiderea unui nou spațiu creat pentru expoziții și târguri în peisajul economic bucureștean înseamnă o oportunitate și o alternativă pentru firmele organizatoare de evenimente”, a declarat directorul executiv al complexului.

exporom

Proprietarii compexului estimează că amortizarea investiției se va realiza în circa 5 ani. Pentru primul an de funcționare aceștia estimează o cifră de afaceri de 15 milioane lei. Complexul își propune să atragă anul viitor peste 20 de evenimente mari.

În ceea ce privește hotelul din incinta complexului, acesta are 96 de camere, este clasificat la 3 stele și se adresează clienților complexului expozițional, în principal oameni de afaceri. „Din studiile de piață a reieșit că oamenii de business aleg în general aceste tipuri de hoteluri. Vom oferi clienților noștri un tarif extrem de convenabil 120-130 de lei pe noapte”, ne-a declarat Bogdan Almași. Acesta ne-a mai declarat că în funcție de evoluția complexului se va decide și suplimentarea capacității de cazare. În ceea ce privește unitățile de alimentație publică, complexul dispune de un restaurant cu autoservire și de un restaurant situat în ansamblul de protocol.

România are nevoie de o dezvoltare coerentă și consecventă a industriei de evenimente. Această dezvoltare trebuie să se realizeze conform standardelor impuse de industrie în plan internațional și mă refer aici și la piețele de profil din America sau Asia. Exporom aduce un concept nou pentru țara noastră, un concept așteptat și dorit de toti organizatorii de evenimente pe de o parte, de publicul larg și de specialiști, pe de altă parte. Exporom răspunde cerințelor de concentrare a serviciilor și dotărilor într-un singur spațiu, totul coroborat cu un management de calitate, competent și dispus să furnizeze seriozitatr și flexibilitate pentru buna desfășurare a oricărui tip de eveniment organizat aici”, mai spun reprezentanții complexului.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302