Veneţia vrea introducerea taxei hoteliere începând cu 1 iulie

Veneţia vrea introducerea taxei hoteliere începând cu 1 iulie
person Horeca
access_time_filled

Autoritățile din Veneția au anunțat că orașul va introduce o taxă hotelieră de 1 euro de persoană pe noaptea de cazare, asemănătoare cu aceea propusă în Florența. Aceasta va intra în vigoare începând cu 1 iulie 2011, potrivit lui Giorgio Orsoni, primarul Veneției, nu înainte de a fi votată în Consiliu, lucru văzut însă ca o formalitate.  

venice

Prin această taxă se estimează că vor fi aduși aproximativ 20 de milioane de euro anual la bugetul local, bani care se doresc a fi investiți în dezvoltarea infrastructurii și în reabilitarea monumentelor culturale din oraș. În extrasezon (din noiembrie până în februarie) se va percepe un tarif mai scăzut.
Anunțul a stârnit o reacție promptă din partea operatorilor din industria hotelieră din regiune care se opun vehement introducerii acestei taxe. Taxa hotelieră vine în urma unei legi federale recente, care permite comunelor să introducă asemenea taxe targetate. Cu toate acestea, ministrul Turismului din Roma, Vittoria Brambilla a sugerat  că Veneția trebuie să aștepte pentru aprobarea lor, o afirmație respinsă deja de primarul Veneției, Giorgio Orsoni.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302