Veste bună referitoare la aplicarea cotei reduse de TVA de 9% în turism

Veste bună referitoare la aplicarea cotei reduse de TVA de 9% în turism
person Horeca
access_time_filled

tvahoteluriromaniaÎn vederea aplicării cotei reduse de TVA de 9% pentru serviciile de cazare cu demipensiune/pensiune completă/all-inclusive, Guvernul a aprobat Hotărârea pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal, cu scopul de a corela legislația fiscală referitoare la aplicarea cotei reduse de TVA, cu legislația specifică în domeniul turismului, se arată într-un comunicat al Guvernului emis miercuri, 14 ianuarie a.c.

„Urmare a modului în care este definită noțiunea de cazare în legislația specifică din domeniul turismului, cota redusă de TVA de 9% se aplică cazării, dar și serviciilor accesorii cazării, vândute sau oferite spre vânzare la prețul inclusiv al pachetului turistic, precum prânz, cină, gustări între mese, alte servicii de agrement turistic oferite cu mijloace proprii ale structurii de primire turistică. Impactul bugetar estimat pentru aplicarea acestor măsuri în 2015 este de 100 de milioane de lei”, se precizează în comunicat.

Reducerea TVA de la 24% la 9% pentru serviciile de cazare cu demipensiune/pensiune compeltă/all-inclusive a fost negociată cu reprezentanții FMI în cadrul consultărilor care au avut loc în luna decembrie 2014.

În prezent, cota redusă de TVA de 9% se aplică doar pentru cazarea simplă sau cu mic dejun, în situația în care costul micului dejun este inclus în prețul de cazare, fără a se defalca separat.

Sursă foto: www.hotelprojectsworldwide.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302