Activitățile de autorizare și control din turism, precum și cea de evidență a numărului de turiști vor fi eficientizate cu fonduri UE

Activitățile de autorizare și control din turism, precum și cea de evidență a numărului de turiști vor fi eficientizate cu fonduri UE
person Horeca
access_time_filled

Ministerul Turismului a semnat un contract de finanțare din fonduri europene nerambursabile 100% în data de 9 octombrie 2019 privind eficientizarea activităților de autorizare și control, dar și digitalizarea activității instituției și, în același timp, pentru crearea registrelor electronice privind unitățile de cazare clasificate, agențiilor de turism, patrimoniului turistic, dar și cel al numărului de turiști cazați în unitățile de cazare din România.

Este necesar ca la nivelul Ministerului Turismului să existe o evidență electronică a turiștilor care ajung în unitățile de cazare de pe întreg teritoriul țării noastre. Practic, fișa de cazare completată de fiecare persoană care ajunge într-un hotel sau o pensiune va fi transformată într-una electronică și va fi raportată Ministerului Turismului. Astfel, vom avea date concrete privind circulația turistică din țara noastră. în schimb, colectarea de date nu va aduce atingere legislației privind protecția datelor personale. Ministerul va primi doar date legate de naționalitatea turistului, locațiile în care s-a cazat, vârsta, respectiv durata sejurului din România, fără a fi colectate și date privind nume, prenume, cod numeric personal sau alte date personale. Mai mult decât atât, acest proiect ne acordă posibilitatea de a avea registre electronice complete și în ceea ce privește unitățile de cazare clasificate, dar și a obiectivelor turistice din întreaga țară. România va putea, astfel, să își creioneze strategii concrete din punct de vedere turistic bazate pe informații reale și colectate în timp util”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

autorizaresicontrolturism

De asemenea, acest proiect presupune consolidarea capacității Ministerului Turismului de a asigura calitatea și accesul la serviciile publice prin implementarea unui sistem informatic integrat pentru gestionarea online și în timp real a tuturor categoriilor de autorizații emise.

Proiectul este în valoare de 11,8 milioane de lei, finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă, Componenta IP12/2018 – Sprijin pentru acțiuni de consolidare a capacității autorităților și instituțiilor publice centrale, Axa prioritară: Administrație publică și sistem judiciar eficiente, Operațiunea: Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri în concordanță cu SCAP și are o perioadă de derulare de 30 de luni.

Contractul de finanțare pentru implementarea proiectului are titlul „Eficientizarea activităților de autorizare și control a operatorilor economici prin implementarea unui sistem informatic integrat dedicat”, cod MySMIS 127623/cod SIPOCA 595.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302