Analiză: Majoritatea hotelurilor de 2 stele din România vor dispărea

Analiză: Majoritatea hotelurilor de 2 stele din România vor dispărea
person Horeca
access_time_filled

Cele mai multe dintre hotelurile de două stele din țară vor dispărea în următorii ani, pe fondul cererii tot mai scăzute, și fie vor fi renovate și clasificate la trei sau patru stele, fie vor fi demolate sau transformate în apartamente ori clădiri de birouri, spun operatorii din turism, citați de Mediafax.

Cu 71.000 de locuri la nivel național, hotelurile de două stele ocupă poziția secundă, după cele de trei stele, care cumulează 74.000 de locuri. Cu toate acestea, operatorii din turism spun că în următorii ani mare parte din ele vor dispărea și vor rămâne doar cele noi sau modernizate și care vor oferi servicii de calitate.

„Oamenii încep să renunțe la hotelurile de două stele și să le caute pe cele de trei stele, care chiar dacă sunt puțin mai scumpe, arată mai bine. Lumea a început să aibă rezerve atunci când este vorba de hotelurile de două stele, care în general sunt nemodernizate, și se ferește de ele, mai ales în orașe”, spune Lucia Morariu, proprietarul agenției de turism Eximtur.

hoteluridouastele

Curațenia precară, personalul nepoliticos, serviciile proaste și managementul defectuos sunt printre cele mai mari probleme ale hotelurilor de două stele. Proprietarii își doresc ca hotelul lor să arate mai bine, să fie cotat mai bine, deci să aibă mai multe stele. Cei care nu au resurse financiare au rămas în urmă și, ori vor vinde, ori vor închide în următorii ani, dacă nu se adaptează la creșterea pretențiilor de confort ale clienților”, a declarat și George Mărginean, proprietarul Karpaten Turism. Fie vor fi renovate și vor trece la trei sau patru stele, fie vor fi demolate și în locul lor va fi construit altceva, fie se vor transforma în apartamente sau birouri, a adăugat acesta.

Potrivit MDRT, în România sunt 1.555 de hoteluri, dintre care 29 de cinci stele, 243 de patru stele, 761 de trei stele, 450 de două stele și 72 de o stea. Din cele 192.416 locuri la nivel național, 6.115 sunt în unitățile de cinci stele, 34.072 în cele de patru stele, 74.063 la trei stele, 71.241 la două stele și 6.925 la o stea.

Articolul complet îl citiți pe Mediafax.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302