Cele mai mari afaceri din industria rezervărilor hoteliere online

Cele mai mari afaceri din industria rezervărilor hoteliere online
person Horeca
access_time_filled

Booking.com, TripAdvisor și Hotelclub.com își dispută supremația la nivel mondial, pe piața rezevărilor hoteliere online, înregistrând creșteri cu până la 38% ale veniturilor, în primul trimestru al acestui an, potrivit Financiarul.com. Booking.com este liderul rezervărilor online, operând în 99 de state, disponibil în 41 de limbi, cu peste 120.000 de hoteluri partenere.

obCu peste 150.000 de hoteluri partenere în toată lumea și 92.8 milioane de rezervări de camere în 2010 (o creștere de 52% față de 2009), gigantul Priceline Group – care cuprinde site-urile Booking.com, Agoda.com, Priceline.com și Travel Jigsaw – își asumă supremația la nivel mondial pe piața rezervărilor de camere online.
Pe întreg anul trecut, prin intermediul entităților din grupul Priceline s-au efectuat rezervări de călătorie în valoare de 13,6 miliarde de dolari, o creștere de 47% față de 2009. Rezultatele financiare pe 2010 ale grupului sunt impresionante: venituri totale de 3 miliarde USD, un avans de 31,9% față de 2009.
Grupul anunță extinderea și în acest an, după ce în 2010 a achiziționat TravelJigsaw (prezent și în România), una dintre cele mai mari companii de închirieri mașini din lume, care deservește peste jumătate de milion de clienți anual. „Afacerile noastre internaționale de rezervări la hoteluri, prin Booking.com și Agoda.com, au jucat un rol-cheie în alimentarea creșterii, astfel că vom continua să ne extindem pe noi piețe din Asia-Pacific și America de Sud și ne vom consolida pe piețele din Europa și America de Nord”, anunță CEO Priceline. Pe parcursul lui 2010, compania a lansat prima sa aplicație de rezervări la hotel și închirieri de mașini prin intermediul iPhone.
Tripadvisor, din cadrul Expedia.com, a încasat 486 milioane dolari
Expedia, Inc. este una dintre cele mai mari agenții virtuale de turism din lume care cuprinde Expedia.com, Hotels.com, Hotwire®, Venere.comâ„¢, Egencia®, TripAdvisor® – cea mai mare comunitate de turism din lume, ExpediaLocalExpert®, Classic Vacations® si eLongâ„¢ (al doilea site de booking din China).
obookAnul trecut încasările Expedia din rezervările de călătorie au totalizat 25,96 miliarde de dolari, în creștere cu 19% față de 2009. Veniturile Expedia, Inc. au însumat 3,34 miliarde de dolari, o crestere de 13% fata de anul fiscal 2009.
Ca procent din valoarea veniturilor totale la nivel global, veniturile hotelurilor au avut cea mai mare pondere, de respectiv 63%, fiind urmate de publicitate si media, cu 13%, iar liniile aeriene au luat 12% din cifra de afaceri.
În ceea ce privește veniturile companiei pe segmente, TripAdvisor a avut o contribuție de 486 milioane de dolari, un plus de 38% față de 2010. TripAdvisor este lider indiscutabil în spațiul media de turism, cu peste 50 de milioane de utilizatori lunari unici în 29 de țări și 20 de limbi.
Și compania Orbitz Worldwide a avut un an de creștere. Orbitz  are în portofoliu brandurile orbitz.com, cheaptikets.com, ebookers.com, hotelclub.com, ratestogo.com, away.com și cel pentru turismul corporate orbitzforbusiness.com. Compania a încasat anul trecut 11,37 miliarde de dolari din rezervările de călătorie, un plus de 14% față de 2009.
Potrivit oficialilor companiei, majorarea valorii încasate din rezervările de călătorii se datorează în principal creșterii prețului biletului de avion, dar și a tarifului mediu de cazare la hotel.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302